Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківську спортсменку виключили зі збірної України за образи на адресу Польщі

Фото: Трибуна.
Спортсменка перепросила за свої слова у соцмережах.

Колишню призерку чемпіонату світу з художньої гімнастики Владу Нікольченко виключили зі складу збірної України після її посту у соціальних мережах.

Цю інформацію підтвердив виконувач обов'язків міністра молоді та спорту Матвій Бідний. 

Це сталося після того, як 20-річна Нікольченко написала у своєму Instagram: "Ненавиджу цю країну всією душею. А найбільше – людей, які мешкають тут. Я тут лише тому, що у моїй рідній Україні закриті аеропорти", – написала Влада.

Колишній генеральний секретар Федерації гімнастики Польщі Пьотр Дец звернувся до української федерації гімнастики, яка зрештою відкрила дисциплінарну справу проти Нікольченко. Влада вибачилася за свої слова і пояснила їх нервовим зривом.

1
Пост Нікольченко, що викликав обурення. Фото: скрин.

Нікольченко є бронзовою призеркою чемпіонату світу з художньої гімнастики (2019) та бронзовою призеркою чемпіонату Європи (2019).

Влада Нікольченко народилася у Харкові, займалася професійним спортом, була лідеркою збірної України, у 2019 році стала бронзовою призеркою Чемпіонату світу та Чемпіонату Європи, до пандемії коронавірусу була №1 серед українських гімнасток. Потім переїхала до Арабських Еміратів. У 2023 році вирішила повернутися у спорт.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.