Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська синхроністка стала найкращою спортсменкою Європи в артистичному плаванні

Фото: Збірна України з синхронного плавання
Перемогу у номінації здобула Марта Федіна.

Експерти та вболівальники віддали харків'янці 60% голосів.

Харківська синхроністка стала найкращою спортсменкою Європи в артистичному плаванні у 2022 році за рейтингом Європейської ліги плавання (LEN). Результати голосування опубліковані на сайті LEN.

У голосуванні брали участь експерти, а також уперше в історії — вболівальники. Усього учасників голосування було понад 70 000.

"Нагороди LEN для найкращих водних спортсменів Європи були вперше оголошені у 2008 році на основі голосування національних федерацій. Через 15 років керівний орган European Aquatics вирішив надати слово також уболівальникам – результат громадського голосування важив 30% у загальних результатах", — розповіли у Європейській лізі плавання.

Марта Федіна отримала 60,61% голосів. За минулий рік синхроністка отримала шість золотих медалей на чемпіонаті Європи в Римі, дві срібних та три бронзових — на чемпіонаті світу у Будапешті.

"Серед жінок Марта Фієдіна принесла зворушливу новину у свою охоплену війною Україну – героїня літа з двома чемпіонськими титулами та шістьма золотими медалями Європи зібрала 60% голосів", — зазначили у Європейській лізі.

марта
Фото: Збірна України з синхронного плавання

Як писав KHARKIV Today, восьме "золото" на чемпіонаті Європи з водних видів спорту в Римі українські синхроністки здобули 15 серпня. Владислава та Марина Алексіїви, Марта Федіна, Вероніка Гришко, Олеся Дерев'янченко, Ангеліна Овчиннікова, Валерія Тищенко, Анастасія Шмоніна піднялися на найвищу сходинку п'єдесталу у довільній групі. За свій виступ отримали 94,1000 бали.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.