Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Справу про хабар ексголови Харківської облради передадуть до суду

Слідство вважає, що Артур Товмасян разом зі спільниками отримав більше мільйона гривень хабара.

Сторона захисту ознайомлюється з матеріалами. 

Розслідування стосовно колишнього голови Харківської обласної ради Артура Товмасяна, його заступника Андрія Малиша, а також спільника-адвоката Руслана Танабаша, підозрюваних в одержанні хабара у сумі 1 мільйон 50 тисяч гривень, завершили Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Про це повідомили у НАБУ. 

"7 липня стороні захисту відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду. Дії голови та його заступника кваліфікували за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі, поєднане з вимаганням), а спільника — за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (співучасть в одержанні хабара в особливо великому розмірі, поєднане з вимаганням)", — розповіли там.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто такий Артур Товмасян. Друг Авакова, радник Балути і учасник "ленінопаду"

За версією слідства, на початку 2021 року голова Харківської обласної ради у змові зі своїм заступником вимагав та одержав 1 мільйон 50 тисяч гривень хабара за залишення на займаній посаді керівника обласного комунального підприємства, засновником якого є Харківська обласна рада.

"Впродовж першого півріччя 2021 року посадовці отримали кошти чотирма траншами за посередництва спільника-адвоката", — уточнили у НАБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишнього харківського чиновника засудили до семи років ув'язнення за хабар

У липні 2021 року заступника голови та його спільника викрили та затримали після одержання останньої частини хабара у 350 000 гривень. Після чого їм повідомили про підозру. У серпні 2021 року повідомили про підозру і голові Харківської обласної ради. 19 серпня Артура Товмасяна звільнили з цієї посади.

Нагадаємо, заступник голови Харківської облради Андрій Малиш пішов у відпустку по догляду за дитиною.

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.