Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

РНБО у Харкові ввела санкції проти телеканалів Євгена Мураєва

Фото: "НАШ"
"НАШ" частково належить компанії, що знаходиться на Кіпрі.

Компанії "Наша Прага", "НАШ 24" та "НАШ 365" потрапили під санкції РНБО.

Про це заявив на брифінгу у Харкові секретар Ради нацбезпеки Олексій Данілов. Рішення було ухвалено на виїзному засіданні Ради, яке відбулося у п'ятницю, 11 лютого.

Санкції та обмеження введені проти компанії "Наша Прага", проти компанії "НАШ 24" та "НАШ 365", а також і компанії "Демосена Інвестментс Лтд, яка є власником усіх цих компаній, що знаходиться на Кіпрі, у місті Лімасол. Санкції введені терміном на п'ять років.

"Рішення прийнято на основі документів, які подано Службою безпеки України", — розповів Данілов.

Раніше Національна компанія з питань телебачення та радіомовлення винесла попередження телеканалу за трансляцію пресконференції Володимира Путіна 19 грудня 2021 року. Також Нацрада з питань телебачення та радіомовлення звертатиметься до суду з проханням оштрафувати телеканал Євгена Мураєва "НАШ", приводом стали расистські висловлювання самого Євгена Мураєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, чому Рада нацоборони зібралася у Харкові

"Він, ігноруючи національні та міжнародні правові вимоги, вдався до расистських висловлювань та очорнення релігійних переконань. У контексті бесіди Євген Мураєв використав лексеми "чорний Париж", "мусульманська Мекка… з хіджабами…, де страшно перебувати" і виражав інші характеристики населення французької столиці , яке етнічно походить з африканського континенту та мусульманських країн. Це підкреслювало негативне ставлення, зневагу та нехтування оратора до таких людей", — заявили у пресслужбі Нацради.

Напередодні засідання РНБО на площі Свободи перед будівлею облдержадміністрації відбувся мітинг прихильників телеканалу "НАШ" із вимогою не вводити санкції.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.