Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Партія Зеленського відмовилася від участі у виборах мера Харкова

Партия Зеленского впервые не выдвигает кандидата на мэра Харькова. Фото KHARKIV Today.
У партійному керівництві допускають, що хтось із "СН" може піти самовисуванцем.

Велика ймовірність того, що партія "Слуга Народу" не висуватиме свого кандидата на вибори мера Харкова, які відбудуться 31 жовтня 2021 року.

Про це заявили голова фракції Давид Арахамія і партії "СН" Олександр Корнієнко увечері 6 вересня після з'їзду партії.

"Я спілкувався з харків'янами, поки ми не будемо нікого висувати, бо немає сильної кандидатури, яка може боротися", –  сказав Арахамія.

Імовірність того, що харківський партійний осередок когось висуне, теж дуже невелика. За словами Корнієнка, "СН" не буде також підтримувати жодного кандидата, який заявив про свої наміри балотуватися.

До 7 вересня про свої наміри балотуватися заявили секретар Харківської міськради Ігор Терехов, ексгубернатор Михайло Добкін, ексдепутат Харківської міськради Дмитро Маринін. Також називає себе єдиним кандидатом від демократичних сил голова харківського "Нацкорпусу" Костянтин Немічев. Але вийшла з переговорного процесу щодо єдиного кандидата і висунула свого "Європейська Солідарність". Від неї буде балотуватися депутат Харківської облради Олександр Скорик. Про свої амбіції заявляли депутати міськради Аліна Мустафаєва ( "СН") і Анатолій Родзинський ("ОПЗЖ"). Поки під питанням залишається участь народних депутатів Олександра Фельдмана і Юлії Світличної. Партії "Голос" і "Демократична сокира" не планують висувати своїх кандидатів. Нікого поки не заявили від "ОПЗЖ".

Виборчий процес стартує 11 вересня, вибори мера відбудуться 31 жовтня.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.