Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'янин очолив Агентство з розшуку і менеджменту активів

Дмитрий Жоравович. Фото: ХАЦ
Дмитро Жоравович став тимчасовим керівником АРМА.

На голову Північно-Східного міжрегіонального теруправління АРМА Дмитра Жоравовича тимчасово поклали обов'язки голови Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

4 серпня відповідне рішення прийняв Кабінет Міністрів. Про це повідомив міністр Олег Немчінов.

Перед цим про можливе призначення Дмитра Жоравовича тимчасовим керівником АРМА повідомляла нардеп Галина Янченко, передає  Харківський антикорупційний центр.

За їхніми даними, Дмитро Жоравович очолює Північно-Східне теруправління АРМА з червня 2019 року. До свого першого призначення у АРМА Жоравович працював у Благодійному фонді Олександра Доровського "Здоров'я". Його зарплата за рік склала 12 тисяч гривень.

"Доровський є керівником фармкорпорації "Здоров'я", яку асоціюють з російським екссенатором Олександром Шишкіним. Шишкін саме голосував за анексію Криму. Зараз бенефіціаром фармкорпорації "Здоров'я" вказано громадянина Польщі Леоніда Огородникова. Останній має загальний кінобізнес з родичами екссенатора Шишкіна у анексованому Севастополі. Шишкін і Павло Фукс, який недавно отримав санкції РНБО, профінансували будівництво храму Жон-Мироносиць УПЦ МП у самому центрі Харкова. Саме головою релігійної громади цього храму у листопаді 2017 був Дмитро Жоравович", — розповіли антикорупційники.

У ХАЦ уточнили, дружина Дмитра Жоравовича — суддя Господарського суду Харківської області Оксана Макаренко. За останні роки їх сім'я купила автомобілі: Land Rover Range Rover Sport 2017 за 2 мільйони 300 тисяч гривень і Land Rover Range Rover 2015 випуску. До того ж, з 2015 року вони стали власниками 10 об'єктів нерухомості.

"Чинне керівництво АРМА, нагадаємо, у повному складі отримало підозри від ДБР за розкрадання 400 тисяч доларів, які були передані на зберігання АРМА, і зараз перебуває під домашнім арештом", — додали у ХАЦ.

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів — центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері виявлення та розшуку активів, на які може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, і / або з управління активами, на які накладено арешт або які конфісковано у кримінальному провадженні, або у справі про визнання необґрунтованими активів і їх стягнення у дохід держави.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.