Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківські депутати пропонують заборонити російську мову та літературу в школах

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
Питання пропонують винести на сесію міськради.

Росія перетворила російську мову на зброю проти української ідентичності.

Звернення про виключення російської мови та російської літератури з навчальних планів закладів загальної середньої освіти подала фракція депутатів "Європейської Солідарності" в Харківській міській раді. Цей предмет залишався в деяких школах як друга іноземна мова.  

"Ми, депутати Харківської міської ради, представники місцевого самоврядування, обурені повідомленнями від мешканців територіальної громади міста Харків про включення до навчальних планів закладів загальної середньої освіти з навчанням українською мовою таких навчальних дисциплін, як російська мова та російська література", — ідеться у зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Перші особи Харківщини порушують мовний закон

Депутати пропонують винести питання на розгляд сесії міськради та в подальшому покласти контроль за виконанням рішення на постійну комісію з гуманітарних питань (освіта, культура, духовність, молодіжна політика та спорт).

"Саме російську мову Росія сьогодні перетворила на своєрідне осердя ідеологеми "русского міра", на зброю проти української ідентичності. З боку російських очільників неодноразово лунали слова, що там, де російська мова, там і російська територія. Тому виключення навчальної дисципліни російська мова (російська мова та література) з навчальних планів закладів загальної середньої освіти міста Харкова з навчанням українською мовою є нагальним", — вважають депутати.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.