Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Гауляйтеру Балаклії висунули підозру

Окупованою громадою керує Юрій Шевченко.

За даними слідства, колаборант добровільно зайняв посаду "голови тимчасової адміністрації Балаклії". 

49-річний чоловік став підозрюваним у добровільному зайнятті посади у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території. Цю інформацію оприлюднила Харківська обласна прокуратура. 

За даними слідства, після початку повномасштабної війни Росії проти України підозрюваний пішов на співпрацю з представниками окупаційної адміністрації.

"Чоловік, перебуваючи в Балаклії, добровільно погодився на зайняття посади "голови тимчасової адміністрації". Псевдопосадовець виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконному органі влади", — розповіли у прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сепаратист-шоумен пішов на підвищення. Призначили гауляйтером сусіднього району Харківщини

Колаборанта підозрюють за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального Кодексу України (добровільне зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації).

Нагадаємо, "голова тимчасової адміністрації Балаклії" — 49-річний Юрій Шевченко з Горлівки, у нього є громадянство РФ. Чоловік називає себе підприємцем, а також "волонтером гуманітарної організації "Мир — Харкову". Навесні він разом з ізюмським гауляйтером Соколовим піднімав російський триколор перед будинком Ізюмської районної державної адміністрації.

Як писав KHARKIV Today, підозру в держзраді отримав Балаклійський міський голова Іван Столбовий. На початку квітня стало відомо, що він поїхав до Росії. Через це мера Балаклії позбавили зарплатні

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.