Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Двох депутатів Харківської міськради позбавили мандатів

Депутати, обрані від партії Шарія, позбавлені мандату, не прийшли на позачергову сесію.

Партія Шарія виключила своїх колег Микиту Роженку та Сергія Сироту, застосувавши норму закону про імперативний мандат.

Про це рішення на початку IX позачергової сесії повідомив голова фракції партії Шарія у Харківській міськраді Володимир Плетньов.

"14 грудня пройшов позачерговий з'їзд політичної партії "Партія Шарія", де прийнято рішення про відкликання депутатів Харківської міської ради Микити Роженка та Сергія Сироти, обраних від Харківської обласної організації політичної партії Шарія на підставі п. 5 ст. 37 Закону України "Про статус депутатів" місцевих рад". Територіальна виборча комісія зобов'язана на підставі рішення вищого політичного органу політичної партії про відкликання депутата визнати обраним депутатом наступного за черговістю кандидата в депутати від місцевої організації політичної партії. Оскарженню в судовому порядку підлягають виключно рішення, дії чи бездіяльність територіальної комісії. Рішення вищої органу партії є остаточним, оскарженню не підлягає", — повідомив Плетньов.

У залі виключених депутатів немає. На їхнє місце зайдуть наступні два депутати за списком.

Нагадаємо, 15 грудня рішення про застосування імперативного мандату стосовно двох депутатів Харківської міськради — Сергія Сироту та Микиту Роженка прийняв з'їзд політичної партії Шарія. У серпні Нікіту Роженка та Сергія Сироту виключили з партії Шарія. До цього у Харківській міськраді змінили голову фракції цієї партії — із Сергія Сироти на Володимира Плетньова. За годину до кадрового рішення вийшло інтерв'ю з Микитою Роженком, де він звинуватив партійне керівництво у тиску. Зокрема, за словами Роженка, він заступився за колегу Сергія Сироту після його фото з вигнаним із партії Шарія одеським депутатом Олексієм Нагаткіним.

На виборах у жовтні 2020 року від партії Шарія до Харківської міськради балотувалися 25 чоловік, першим у списку був Микита Роженко, другим — Сергій Сирота. Отримали мандат семеро.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.