Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Артура Товмасяна звільнили

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Голосування було таємним.

На позачерговій сесії Харківської обласної ради розглядають три питання — про звільнення Артура Товмасяна і призначення нового голови облради.

Харківська облрада зібралася на позачергову сесію 19 серпня через заяву Товмасяна про складання повноважень. Артур Товмасян написав її 17 серпня, через тиждень після того, як йому пред'явили підозру в отриманні хабара у понад мільйон гривень.

У залі присутні 93 депутати з 120, прийшли народні депутати, секретар Харківської міськради Ігор Терехов. За трибуною — в. о. голови Харківської обласної державної адміністрації Олександр Скакун.

"Ми на порозі політичного іспиту і це політичний факт. Політична ситуація, як і у 2014 році, нестабільна. Криза сьогоднішнього дня — лише маленька мить у житті області. Наше завдання дати старт новому відліку часу", — сказав Скакун.

За звільнення Товмасяна проголосували 88 депутатів. Голосування було таємним.

Артур Товмасян після голосування заявив, що оцінку його діяльності дадуть люди. Тепер вже ексголова Харківської обласної ради подякував депутатському корпусу за роботу.

"Хочу акцентувати увагу, що наша з вами робота збіглася із завершення реформи децентралізації. Ми пройшли цей важкий етап, зуміли вирішити всі організаційні питання і не втратили темпів ефективного розвитку області. Ви всі знаєте, що я об'їхав багато громад і керівники на місцях, а головне — люди, відчували мою особисту підтримку і підтримку Харківської обласної ради. і саме вони можуть дати оцінку моїй і нашій з вами діяльності", — сказав Товмасян.

Як писавKHARKIV Today, Артура Товмасяна (фракція "Слуга Народу") призначили головою Харківської обласної ради VIII скликання 11 грудня 2020 року. За його призначення проголосували 73 депутати. Товмасян став восьмим за рахунком головою облради за часів Незалежності України і наймолодшим головою облради, йому — 39 років.

Артур Товмасян родом з Донецької області. До призначення на посаду голови облради, з квітня 2020 року, очолював Харківську районну державну адміністрацію. Брав участь у місцевих виборах 25 жовтня 2020 року, балотувався до Харківської облради і Харківської районної ради, вибрав мандат Харківської облради.

Товмасян — один з найближчих друзів сина ексміністра МВС Арсена Авакова Олександра. У них є спільні фото, зокрема  у вересні 2014 року на площі Свободи. Вони позують біля пам'ятника Леніну незадовго до його знесення. У соцмережах ще у одного друга і компаньйона Авакова-молодшого, Володимира Литвина, також є фото з Артуром Товмасяном.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.