Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Зайцева почала виплачувати компенсацію родичам загиблих в ДТП на Сумській

Верховный суд рассмотрит кассационную жалобу адвоката Зайцевой. Фото: KHARKIV Today
Елена Зайцева признала вину, но подала апелляцию. Фото: KHARKIV Today
Замість 500 тисяч гривень потерпілі отримали менше 32 гривень.

Першу компенсацію отримали дві сім'ї потерпілих.

Двоє потерпілих в результаті ДТП за участю Олени Зайцевої отримали від засудженої першу компенсацію. Кожному з них перерахували по 31 гривні 67 копійок. Про це KHARKIV Today повідомила адвокат Лариса Матвєєва, яка представляла інтереси двох сімей загиблих під час аварії.

Вона зазначила, що оскільки у Зайцевої немає ніякого майна, компенсація вираховується із зарплати, яку вона отримує у виправній колонії.

"Тобто Зайцева якось там працює, і на підставі відкритого виконавчого листа виконавчого провадження, документа, який знаходиться в бухгалтерії виправного центру, відбуваються такі виплати. Як відбувався розрахунок, скільки вона працювала, яка у неї заробітна плата — цієї інформації у нас ще немає. Ми будемо однозначно робити запит. Зазвичай виплати відбуваються автоматично з тих грошей, які перераховує центр, пропорційно кількості відкритих виконавчих проваджень", — розповіла Матвєєва.

Вона зазначила, що в середньому кожен з потерпілих вимагав компенсацію в розмірі мільйона гривень, з яких 500 тисяч гривень має заплатити Олена Зайцева і 500 тисяч — другий винуватець ДТП Геннадій Дронов. За словами адвоката, згідно з рішенням суду, Зайцева повинна виплатити всім постраждалим близько 3 мільйонів гривень.

Про те, чи почав виплачувати компенсацію Геннадій Дронов, Матвєєва не знає.

KHARKIV Today раніше писав про те, що  Верховний суд залишив Зайцеву і Дронова за  ґратами.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.