Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Як в Харківській області роблять екологічно чистий скотч

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Виробники запевняють, що їх еко-скотч розкладається приблизно за місяць.

Щоб наклеїти клейку стрічку, вироблену на паперовій фабриці в Змієві, її потрібно змочити водою.

Для виготовлення еко-скотча використовують перероблений папір, зроблений зі старих пакетів для молока і соку. Щоб після розкладання продукту не залишилося мікропластику, для клейкої стрічки застосовують полісахариди — крохмаль.

Якщо звичайний скотч розкладається за 100 років, то еко-скотчу для цього, за словами виробників, потрібно близько місяця. Потужностей паперової фабрики в Змієві вистачить, щоб робити 50 тисяч рулонів клейкої стрічки довжиною 200 метрів щомісяця.

Екологічно чистий скотч перед наклеюванням потрібно змочувати водою. Виробники розробляють обладнання, яке дозволить швидко зволожувати стрічку і швидко пакувати посилки. Перший ручний пристрій вже є.

Замовником еко-скотча стало харківське видавництво "Ранок". Для випробувань і потреб видавництва викупили всю першу партію. Тож, частина упаковок стане повністю придатною для переробки і не буде нести небезпеку для навколишнього середовища.

Нагадаємо, на паперовій фабриці в Змієві роблять перший в Україні екологічно чистий скотч. Там же вперше в нашій країні почали переробляти картонну упаковку Tetra Pak.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.