Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Волонтери уточнюють імена загиблих в АТО харківських добровольців

На Донбассе погибли около трех тысяч мирных жителей. Фото: hyser.com.ua
Волонтери хочуть скласти списки усіх загиблих на Донбасі добровольців з Харкова і Харківської області, щоб увічнити їх пам'ять.

Зібрати інформацію про  всіх добровольців планують до 14 березня.

Цього дня в Україні відзначають День українського добровольця. Волонтери планують нагородити рідних і близьких загиблих харківських добровольців медалями. За словами заступника начальника штабу громадського формування "Громадська Самооборона" Івана Діденка, назвати точну кількість загиблих на українсько-російській війні добровольців до цього часу неможливо.

"Досить складна тема  — скільки саме добровольців загинуло. Наприклад, В'ячеслав Жила (доброволець з Харкова  — ред.) тоді ніде не значився в списках. Постараємося максимально знайти усіх, хто не в списках і невідомий ", — розповів KHARKIV Today Діденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя за Україну. "Якщо до Харкова зайдуть росіяни, мені тут не жити"

14 березня волонтери планують організувати захід, де нагородять медалями рідних і близьких добровольців.

"Ми хочемо почесними знаками нагородити родичів загиблих або близьких, кого зможемо знайти.  Це ініціатива дуже багатьох організацій. Втілити в життя задумане зможемо тільки через рік, коли зберемо достатньо інформації. А в цьому році плануємо закупити медаль добровольця ", — пояснив Діденко.

Харківські волонтери просять вказувати імена добровольців, підрозділи, де вони служили, дату і місце загибелі, контактні дані родичів і близьких.

Ці дані можна занести в Google-форму або передати за телефонами: 0504375862 (Марина Полякова "Всеукраїнське об'єднання рідних зниклих безвісти та загиблих захисників України"), 0503251403 (Іван Діденко), 0666648436 (Валентина Афанасьєва, "Український легіон").

Нагадаємо, 14 березня 2014 року з Майдану в Києві перші добровольці відправилися в зону бойових дій. Через три роки в Україні заснували День українського добровольця.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.