Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Волонтери розповіли, яка допомога потрібна власникам згорілих будинків у Дворічанському районі

В результаті пожежі згоріло 22 будинки, без житла залишилися 33 жителі Гороб'ївки.

Посилки приймають у відділеннях "Нової пошти" і "Укрпошти" в Дворічній. 

Погорільцям потрібні шкарпетки і нижня білизна, пральний порошок, зубна паста. Про це KHARKIV Today розповіла волонтер з Дворічної Наталія Васютенко, вона адміністратор місцевої групи в соцмережах.

"Потрібні побутова хімія, засоби особистої гігієни, нижня білизна, меблі та побутова техніка. Люди у віці, приблизно однаково чоловіків і жінок. Можна надіслати і  продукти, які не швидко псуються", — розповіла вона.

Допомогу надають в Будинку культури в Дворічній. Волонтерами стали співробітниці ДК і місцеві жителі, вони повідомили, що потреба в речах для жителів Гороб'ївки закрита.

Також серед погорільців є семеро дітей, віком від 3 до 17 років, в основному — підлітки.

Надіслати допомогу можна за адресами: селище Дворічна, відділення "Нової пошти" №1, Наталії Васютенко (0508508320) та "Укрпоштою" на вулицю Партизанську, 4.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мама ще не знає, що будинок згорів" — життя згорілого села в Харківській області

Наталія Васютенко уточнила, що допомогти можна і грошима, зібрану суму розділять між постраждалими, їх збирає мешканка Гороб'ївки.

"У кого є можливість допомогти людям фінансово, карта Приват Федорченко Ірина 4149 4991 4173 0059 (в призначенні платежу писати БЛАГОДІЙНА ДОПОМОГА). Кошти будуть передаватися погорільцям під звіт", — повідомили в групі Дворічної в соцмережах.

Допомогу збирають і в Харкові, перша машина до Дворічної виїжджає завтра.

"Ми ще збираємо, завтра вранці виїжджає перша машина. Можна не тільки сьогодні допомогу передати, але потрібно мені писати або дзвонити, але дзвінків дуже багато, не справляюся з їх кількістю. Ми будемо їздити протягом всього наступного тижня, завтра будемо в районі, подивимося реально на ситуацію, що потрібно. Потрібні продукти харчування в необмеженій кількості, тривалого зберігання, каструлі, різне домашнє начиння, рушники, постільна білизна. Нас завалили одягом, ми фактично намагаємося його навіть не брати вже", — розповіла нам волонтерка Алла Ройтблат.

Додаткові пункти збору допомоги є і в районах області — Куп'янську та Первомайському, звідти теж будуть везти допомогу.

Бажаючі допомогти можуть дзвонити за телефоном : 067-32-50-077.

Нагадаємо, пожежа в Дворічанському районі спалахнула 2 вересня. Загальна площа — 500 гектарів, з лісу вогонь перекинувся на житлові будинки. У селі Гороб'ївка він знищив 22 будинки, без житла залишилися 33 людини.

Вдень, 3 вересня, з жителями Гороб'ївки зустрічався голова МВС Арсен Аваков. Він пообіцяв, що господарі знищених будинків отримають компенсацію в розмірі близько 300 тисяч гривень. Тим, хто постраждав менше, також будутьі виплати. Оцінювати наслідки пожежі довірили спеціальній комісії. Увечері, 3 вересня, голова Харківської ОДА Олексій Кучер повідомив, що в зв'язку з пожежами в Дворічанському районі Харківської області оголосили надзвичайну ситуацію регіонального рівня. Це сприятиме отриманню виплат для компенсації людям, які втратили житло під час пожежі.

Станом на 13:00 4 вересня рятувальникам вдалося локалізувати пожежу в Дворічанському районі. Пожежні продовжують ліквідацію.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.