Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Вдова Кернеса стала засновником фірми, що володіє приміщеннями в Будинку нерухомості

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Зараз на приміщеннях першого поверху будівлі БТІ розміщено оголошення про здавання майна в оренду.

Йдеться про приміщення в Будинку нерухомості загальною площею понад 300 квадратних метрів на першому поверсі будівлі.

У січні 2021 року Оксана Гайсинська увійшла до складу засновників фірми "Флорс", яка володіє приміщеннями в харківському Будинку нерухомості (БТІ) на площі Павлівській, 4. Дані опубліковані в аналітичній системі YouControl, передає Харківський антикорупційний центр.

"Так, ще 4 січня єдиним засновником фірми "Флорс" була Дар'я Безюлева. Однак вже 11 січня засновницею стає Оксана Гайсинська, ексдружина Геннадія Кернеса. Директор фірми "Флорс" — Олексій Клоков", — розповіли антикорупційники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хотіли кімнату-музей з кепками Кернеса, але передумали: що буде з готелем "Національ"

З даних реєстру нерухомості відомо, що фірма "Флорс" стала власником приміщень загальною площею понад 300 квадратних метрів на першому поверсі будівлі БТІ в 2018 році. Тоді її реконструювали.

"Цікаво, що зараз на приміщеннях першого поверху будівлі БТІ розміщено оголошення про здавання майна в оренду. Видно, що ці приміщення також були реконструйовані. Син колишнього мера Харкова, депутат Харківської облради — Кирило Кернес працює першим заступником КП "Харківське міське бюро технічної інвентаризації". Директор цього КП — Олексій Оберемок, його дружина нещодавно стала директором фірми "Діана", яка володіє Сумським ринком. Крім того, Світлана Оберемок є директором фірми "Віар 2014", де засновник — Родіон Гайсинський", — пояснили в ХАЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сорок днів з дня смерті Кернеса: соратники та друзі прийшли на могилу, вдова виставила відео в Інстаграм

Нагадаємо, на Будинок нерухомості хочуть витратити ще 74 мільйони гривень, тож, реконструкція будівлі обійдеться майже в 400 мільйонів гривень.

Як писав KHARKIV Today, п'ятий мер Харкова Геннадій Кернес помер 16 грудня 2020 року в берлінській клініці "Шаріте". Він зміг здолати коронавірус, але не впорався з ускладненнями, викликаними захворюванням. Геннадія Кернеса поховали 23 грудня на Алеї почесних харків'ян міського кладовища №2.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.