Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

В "Слузі народу" збираються проводити місцеві вибори восени і не обов'язково з новими обличчями

Лідер "СН" Олександр Корнієнко розповів, що політику "тільки нових облич" вже переглянули.

Лідер "СН" Олександр Корнієнко розповів, що політику "тільки нових облич" вже переглянули, бюджет на місцеві вибори буде секвестровано, законних підстав для їх скасування зараз немає.

Поки в президентській партії не розглядають можливість скасування місцевих виборів, які повинні відбутися 25 жовтня 2020 року. Про це в інтерв'ю "РБК"  розповів Олександр Корнієнко.

"Місцеві вибори не можуть не відбутися ... Ми досліджували правові механізми в тих країнах, де зараз вибори переносять. Там далеко не скрізь є зрозумілий правовий механізм. Якби раптом на момент оголошення виборів — в середині-кінці липня — тривав карантин, то, можливо, подібні розмови могли б бути. Але зараз початок квітня. Інша справа, як їх проводити в контексті бюджету. По-перше, зі стабілізаційного фонду начебто можна буде потім повернути кошти. Але як це технічно і організаційно зробити — поки розуміння мало. Тому Центральній виборчій комісії все ж доведеться, напевно, відштовхуватися від секвестрованого бюджету", — сказав Корнієнко.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що бюджет місцевих виборів хочуть урізати вдвічі — із 2,3 мільярда гривень до мільярда. При такому серйозному секвеструванні бюджету, впевнений Корнієнко, грошей на оплату праці членам комісій точно не вистачить.

Окремо Корнієнко промовив позицію партії по старим-новим людям. Судячи з його слів, "Слуга народу" вже допускає думку про те, що мери багатьох міст залишаться навіть після виборів і просто не буде готувати своїх кандидатів.

"Як видно по новому уряду, ми вже переглянули політику "тільки нових облич". На місцевому рівні ми також будемо співпрацювати з тими командами і депутатами, які себе добре проявили. Зокрема — на низовому рівні. Ми розуміємо, що мер міста-мільйонника — це політична фігура. За вагою його можна порівняти з лідером партії або фракції в парламенті. Напевно, мери половини обласних центрів є серйозними політичними фігурами. Вони регіональні лідери, регіональні "локомотиви". Той же Геннадій Кернес, Борис Філатов, Андрій Садовий, Геннадій Труханов ... Тут буде політичне питання: чи готові наші виборці до того, щоб ми співпрацювали з такими політиками, з усіма шлейфами їх історій життя і діяльності. Це питання потрібно задати виборцю, членам партії і отримати чесну відповідь. І тільки тоді вирішувати ", — сказав Корнієнко.

Лідер партії говорить, що навіть в умовах карантину йде підготовка до місцевих виборів, в квітні мають відбутися обласні конференції в режимі онлайн.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.