Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У прокуратурі Харківської області підозрюють, що Кернеса оголосили мером незаконно

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
Фігурант розслідування — голова міської виборчої комісії Ольга Мозгова

Прокуратура Харківської області розслідує, чи законно Геннадія Кернеса оголосили міським головою.

Про це в своєму телеграм-каналі повідомила депутат Харківської міськради Аліна Мустафаєва.

Вона опублікувала офіційну відповідь відомства на її запит. У ньому говориться, що обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження стосовно голови Харківської територіальної виборчої комісії Ольги Мозгової. Саме вона оголосила, що обраний міським головою Геннадій Кернес не повинен повторно складати присягу.

ответ

Ольгу Мозгову підозрюють у службовій недбалості. Якщо вина голови міської ТВК буде доведена, їй загрожує штраф або навіть тюремне ув'язнення терміном до трьох років.

Геннадій Кернес виграв на виборах міського голови в жовтні 2020 року. Сам він майже всю передвиборчу кампанію провів у німецькій клініці "Шаріте". 9 грудня на першій сесії міськради нового скликання голова міської виборчої комісії Ольга Мозгова оголосила, що Геннадій Кернес може обійняти посаду і без присяги, так як уже складав її в 2010-му році, коли вперше обрався міським головою. Після цієї заяви деякі депутати з ОПЗЖ і "Блоку Світличної" спробували заблокувати трибуну, але безуспішно — більшість проголосувала за це рішення.

17 Геннадій Кернес помер. 23 числа того ж місяця мер був похований у Харкові. Зараз поліція перевіряє справжність електронного підпису Кернеса, який ставився під документами міськради, поки він лікувався в "Шаріте".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.