Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

В "інфекціонці" пацієнти чекають черги до палати і дихають киснем в приймальному відділенні

Нових пацієнтів розміщують в приймальному відділенні, де вони дихають киснем.

Доросла "інфекціонка" розрахована на 290 пацієнтів.

Станом на 5 листопада в Харківській обласній клінічній інфекційній лікарні перебувають 290 пацієнтів. З них 12 — у реанімації. Пацієнти, які поступають, дихають в приймальному відділенні за допомогою кисневого концентратора, поки не звільниться ліжко. Про це повідомив директор "інфекціонки" Павло Нартов.

"На сьогоднішній день наш лікувальний заклад завантажено на 100%. Наша лікарня розрахована на 290 ліжок. У нас на ранок перебуває 290 хворих, в реанімації 12 хворих. Крім цього, в звичайних відділеннях 26 апаратів ШВЛ. У нас також 107 точок доступу до кисню магістрального, більше 40 апаратів кисневої підтримки, тобто кисневих концентраторів. Від цієї бочки підживлюються апарати ШВЛ і киснева магістраль. Зараз у нас є 67 кисневих точок. І за рахунок дитячої лікарні 40. Концентратори підживлюються за рахунок електроенергії", — сказав Нартов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайти кисень самостійно: концентратори в Харкові розбирають миттєво, в оренду нічого немає

Коли прибувають нові пацієнти, а ліжка всі зайняті, "швидка" приймає рішення, за допомогою якого кисневого устаткування кожен буде дихати. Якщо місць немає в палаті, хворий тимчасово перебуває в приймальному відділенні.

"Це питання вирішує "швидка" допомога. Є координація в цьому плані. До нас доставляють хворих, якщо у них низький рівень сатурації (це — нижче 93%), в тому випадку, коли у нас є вільні ліжка кисневі. Якщо їх немає, у нас є в приймальному відділенні кисневий концентратор, через який вони дихають. Ми дивимося, якщо є хворі, які можуть самостійно дихати, ми їх просто звільняємо з кисневої точки або концентратора. Той хворий, який знаходиться у нас в приймальному відділенні, госпіталізується на цю кисневу точку", — пояснив Нартов.

Директор "інфекціонки" закликав жителів Харкова дотримуватися протиепідемічних заходів, акцентуючи на тому, що коронавірус існує і забирає на добу по кілька людських життів. Лікарі прогнозують погіршення коронавірусної ситуації з приходом інших респіраторних захворювань.

"Люди не дотримуються протиепідемічних заходів. У парках, супермаркетах, транспорті люди без масок. Кількість померлих у нас за один день була вісім. Я всіх закликаю — дотримуйтесь протиепідемічних заходів. Інфекція є, важких хворих з кожним днем ​​все більше і більше. Поки ми стримуємо цю інфекцію. Але як буде  наступного місяця, коли додадуться ще грип та інші респіраторні інфекції, тоді потрібно буде проводити диференційну діагностику між цими захворюваннями і вирішувати — це коронавірусна інфекція чи грип. Тоді, напевно, перебіг цієї інфекції буде значно важчим", — підкреслив Нартов.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.