Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові друкують ще 15 тисяч примірників "Справи Василя Стуса"

Фото: Facebook / Екатерина Аврамчук
Спочатку видавці планували додатково надрукувати в чотири рази менше книг.

Згідно з рішенням одного з київських суддів, деякі фрази в книзі "Справа Василя Стуса" порушують честь і гідність Віктора Медведчука, який був адвокатом поета.

Дарницький районний суд Києва визнав три епізоди книги, де згадується кум Путіна Віктор Медведчук, недостовірними. Поки рішення суду не вступило в силу, видавництво "Vivat" друкує додаткові 15 тисяч примірників "Справи Василя Стуса".

Коли 19 жовтня стало відомо, що служителька Феміди винесла рішення на користь кума Путіна, весь тираж книги розкупили, всього було надруковано 19 тисяч 900 примірників. У видавництві вирішили надрукувати додатковий тираж — 3,5 тисячі примірників, але пізніше збільшили його до 15 тисяч.

"Останніми днями ми отримали тисячі замовлень книги "Справа Василя Стуса", тому вчора запустили друк нового тиражу — 15 тисяч примірників. Всі, хто замовив книгу, — зробив свій внесок у підтримку історичної правди. Тому ми прийняли рішення, що 5% від продажів книг в новому тиражі, ми перерахуємо на проєкт "Історична правда". А це — 200 тисяч гривень. "Історична правда" — це незалежний ресурс про українське минуле", — написала в Facebook маркетингова директорка видавництва Катерина Аврамчук.

Фото: Facebook / Екатерина Аврамчук
Фото: Facebook / Катерина Аврамчук

На "Справу Василя Стуса" триває передзамовлення, книгу можна замовити з автографом автора і головного редактора проєкту "Історична правда" Вахтанга Кіпіані — за посиланням, надруковані екземпляри "Справи Василя Стуса" очікують після третього листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр культури порекомендував читати "Справу Василя Стуса"

Нагадаємо, в 2019 році Віктор Медведчук подав позов до видавництва "Vivat" через публікацію книги, це збірник документів з архіву колишнього КДБ УРСР. 26-річний Віктор Медведчук був адвокатом Василя Стуса на судовому процесі в 1980 році. Сам поет протестував проти цього призначення, але не зміг домогтися заміни захисника. Лінія захисту Віктора Медведчука була занадто м'якою, латентною. Після цього Стуса засудили до 15 років таборів. Через десятиліття адвокат письменника вимагав від Кіпіані спростування дев'яти пунктів книги і заборони її поширення на будь-якій території.

19 жовтня цього року суддя частково задовольнила позов, автор "Справи Василя Стуса" Вахтанг Кіпіані буде оскаржувати це рішення.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.