Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області засудили чоловіка, який п'яним напав на медиків

Жителю Куп'янського району обмежили свободу на рік.

Медики приїхали на виклик і хотіли надати допомогу чоловікові, проте той став скандалити і бити їх автомобіль. Пошкодженою виявилася ще одна машина — водій якої зупинився, щоб допомогти заспокоїти дебошира.

Куп'янський міськрайонний суд засудив 36-річного жителя села Глушківка до двох років обмеження волі з випробувальним терміном в один рік за напад на медиків Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Відповідний вирок суду опублікований  в Реєстрі судових рішень.

Інцидент стався 13 лютого 2020 року в селі Глушківка. Місцевий житель посварився з медиками "швидкої" і став бити їх автомобіль. Слідчі встановили, що раніше чоловік не був судимий, на обліку у нарколога або психіатра не перебував, за місцем проживання характеризується задовільно.

"Перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, знаходячись в громадському місці в селі Глушківка, під надуманим приводом затіяв сварку з бригадою Центра екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, які виїхали до нього на виклик, в результаті чого фельдшер і водій робили йому зауваження з приводу його поведінки і намагалися заспокоїти", — сказано в судових матеріалах.

Сварку помітив водій, який проїжджав повз і хотів запропонувати свою допомогу. Однак коли він зупинився, до нього попрямував дебошир. Він стрибнув на капот і на лобове скло. На авто залишилися вм'ятини, скло розлетілося на шматки. Експертиза показала, що збиток склав 2674,09 гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові Daewoo під керуванням п'яного водія врізався в "швидку"

На цьому хуліган не зупинився. Він підбіг до "швидкої" і вдарив задні двері правого боку, пом'явши їх і розбивши скло. Сума збитку — 8188,34 гривні. У суді чоловік не став заперечувати своєї провини.

"Свою провину в скоєнні інкримінованого йому кримінального злочину визнав повністю, в скоєному щиро розкаявся, підтвердив факт і обставини вчинення правопорушення", — сказано у вироку суду.

Куп'янський міськрайонний суд визнав чоловіка винним за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України і засудив до двох років обмеження волі з випробувальним терміном в один рік. Крім того, його зобов'язали виплатити 6537,60 гривні штрафу за проведення судово-автотоварознавчої експертизи.

Вирок поки в силу не вступив, у чоловіка є 30 днів на апеляційне оскарження.

Як писав KHARKIV Today, харків'янин накинувся на медиків "швидкої".

15 серпня пізно вночі до "швидкої" надійшов виклик в один з районів Харкова про високу температуру у дитини. Прибувши на місце, медики з'ясували, що допомога необхідна дворічному хлопчику і його матері. Після встановлення попереднього діагнозу медики запропонували госпіталізацію, проте батько дитини накинувся на бригаду "швидкої".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.