Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області на кордоні з РФ масові скупчення людей

автобус, гоптовка. Фото: Суспільне
Через заборону пасажирських перевезень і закриття пішохідного переходу на "Гоптівці" кордон перетинають в переповнених автобусах.

17 червня Кабінет міністрів дозволив відновити пішохідне сполучення з Росією і Білоруссю, але поки рішення не вступило в силу.

Пасажирські перевезення через українсько-російський кордон були заборонені з 28 березня, а з 7 квітня закритий пішохідний перехід. Як пише "Суспільне", на пункті пропуску "Гоптівка" для громадян, які з російської сторони йдуть пішки, організували спеціальні автобуси.

За словами представника Харківського прикордонного загону Максима Бояра, зараз на пункті пропуску два автобуси — один вміщує до 30 пасажирів, інший — до 70.

"Громадяни збираються в автобус для перетину кордону і намагаються якомога швидше перетнути кордон, тому й накопичується в автобус людей понад норму. Ми додатково зверталися в обладміністрацію з проханням виділити ще один автобус, але поки працює тільки два автобуси", —повідомив Бояр.

17 червня Кабінет міністрів прийняв рішення відновити пішохідне сполучення з Білоруссю і Росією.

"Проєкт акта розроблено з метою відновлення пішохідного сполучення в пунктах пропуску на державному кордоні з Російською Федерацією і Республікою Білорусь у зв'язку з поступовим ослабленням карантинних заходів в Україні", — сказав на засіданні уряду 17 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Представник харківського прикордонного загону говорить, що перехід залишиться закритим, поки не з'являться відповідні документи.

KHARKIV Today раніше писав про те, що  Зеленського просять дозволити перетинати "Гоптівку" пішком.

Відповідну петицію на сайті президента опублікувала мешканка Харкова Олена Даньо.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.