Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У 179 окрузі створили 189 дільничних виборчих комісій

Фото: KHARKIV Today / Сергей Козлов
Всього до складу комісій включили 682 представника.

Три політпартії і п'ять кандидатів у нардепи подали свої кандидатури до дільничних виборчих комісій.

28 лютого в 179 виборчому окрузі створили 189 дільничних виборчих комісій. Кандидатури до їхнього складу подали політичні партії "Європейська солідарність", "Опозиційна платформа —" За життя ","Слуга народу "і кандидати Вікторія Алексейчук, Тетяна Єгорова-Луценко, Вікторія Пташник, Юлія Світлична та Ігор Швайка. Всі висунули максимальну кількість кандидатур — по 189. Жодна не була відхилена, — повідомили у громадянській мережі "ОПОРА".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агитация по правилам и без. Зеленый цвет, бабушки и Супрун как оружие

Керівні посади в дільничних виборчих комісіях вибирали за допомогою Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори". Політичні партії та кандидати отримали наступне представництво: "Слуга народу" — 72 квоти, "Опозиційна платформа — "За життя"— 71,"Європейська солідарність"—69, Вікторія Алексейчук — 72, Тетяна Єгорова-Луценко, Юлія Світлична та Ігор Швайка — по 71, Вікторія Пташник — 70 квот. В "ОПОРІ" зазначили: нерівномірний розподіл квот пов'язаний з часом подачі заявок від політпартій і кандидатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В округе Кучера - минус один кандидат в нардепы

"Квоти керівних посад залежать від кількості поданих кандидатур від суб'єктів подання. У разі, якщо всі суб'єкти подають рівномірну кількість, то система видає пріоритет тим, хто вносить подання завчасно. ЦВК зазначила, що ОВК не може самостійно рівномірно розподіляти. І тому "Слуга народу" має на три квоти більше, ніж "Європейська Солідарність", оскільки перша внесла подання раніше", — пояснив заступник голови окружної виборчої комісії Олександр Коновал.

Нагадаємо, вибори в 179 окрузі відбудуться 15 березня. Жителі п'яти південно-західних районів Харківської області будуть  голосовать майже на метровому бюлетені. Позачергові вибори на цьому окрузі призначили тому, що 5 листопада нардепа від 179 округу Олексія Кучера президент Зеленський назначил главой Харьковской ОГА. Тому Кучер склав повноваження парламентаря і тому цей виборчий округ у Верховній Раді повинен представляти інший народний обранець.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.