Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківський депутат став злісним прогульником Верховної Ради

Виталий Данилов. Фото: открытые источники.
Виталий Данилов. Фото: открытые источники.
Харківський нардеп очолив антирейтинг.

Віталій Данілов пройшов до Верховної Ради за списками "Батьківщини".

Депутат Верховної Ради Віталій Данілов став найзліснішим прогульником голосувань українського парламенту минулої осені. Про це в середу, 4 грудня, повідомила громадянська мережа "ОПОРА".

За версією спостерігачів, представник фракції "Батьківщина" проігнорував абсолютно всі голосування. На другому місці — позафракційний Андрій Деркач з Сумської області, який прогуляв 96,1% голосувань. На третьому — киянин Вадим Столар з фракції "Опозиційна платформа — За життя", у якого 94,3% прогулів.

Одна з причин відсутності депутатів на засіданнях Верховної Ради — коронавірус. Так, два тижні від COVID-19 лікувався депутат від фракції партії "Слуга народу" Олександр Литвинов. Про своє одужання він написав 19 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На харківського нардепа подають до суду за наклеп

Слід зазначити, що народні обранці, які пропустили більше 30% голосувань, не отримують компенсацій, пов'язаних з виконанням ними депутатських повноважень за відповідний місяць. Рішення по кожному депутату приймають в Комітеті з питань Регламенту депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України. Йдеться про суму місячної зарплати нардепа, яка не обкладається податком.

KHARKIV Today раніше писав про те, як харківські нардепи голосували за відстрочку касових апаратів для фізосіб-підприємців.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.