Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Під Харковом кандидат в мери "роздавав" замість гречки ІФА-тести

Фото: соцсети 
Кров на аналіз брали в брендованих партійних автобусах.

На коронавірус тестували жителів Дергачів, села Цупівка, селищ Прудянка і Слатине.

Кандидат на пост Дергачівського міського голови Костянтин Жидков від "Слуги народу" організував проведення безкоштовних ІФА-тестів на коронавірус. Про це повідомили у громадянській мережі"ОПОРА".  

Громадські працівники звернули увагу, що оголошення про проведення тестування на своїй сторінці в соцмережах публікував директор Дергачівської ЦРЛ Дмитро Дончак, він балотується в депутати міськради від тієї ж партії.

"За ініціативи та підтримки кандидата на посаду Дергачівського міського голови Жидкова Костянтина Сергійовича проводиться аналіз крові (ІФА-тест на коронавірус)", — говорилося в оголошенні.

Там було зазначено, що тести будуть робити в місті Дергачі, селі Цупівка, селищах Прудянка і Слатине.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де зробити ПЛР-тест на коронавірус в Харкові: оновлений перелік лабораторій

Також в мережі оприлюднили фотографії, на яких видно, що люди здають кров в брендованих мікроавтобусах — на транспорті розміщені наклейки з написом "Слуга народу", виконані в кольорах партії.

На одній з фотографій поруч з таким автобусом позує кандидат Костянтин Жидков, а в коментарях він заявив, що "оплачує тести зі своїх заощаджень" і опублікував квитанцію.

Громадські працівники побачили в таких діях ознаки підкупу і звернулися за коментарем до самого Костянтина Жидкова, але "як тільки він дослухав питання, то поклав трубку мовчки і більше на дзвінки не відповідав".

Також повідомляється, що представники "ОПОРИ" звернулися до поліції для перевірки зазначених фактів і наявності в них ознак непрямого підкупу виборців.

Раніше KHARKIV Today писав, що ІФА-тести дешевші і здатні показати наявність коронавірусу в організмі на тій чи іншій стадії розвитку. У разі позитивного ІФА-тесту пацієнт повинен пройти більш дорогий ПЛР-тест — саме за його результатами остаточно ставиться (або не ставиться) діагноз COVID-19.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.