Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Туризм зростає разом з COVID-19: міністр охорони здоров'я вилаяв за затори до Одеси

За словами Максима Степанова, місцева влада не хоче вводити посилення карантину через перспективу осінніх виборів.

Максим Степанов нагадав усім, що відповідальність за дотримання маскового режиму і дистанції на пляжах і в барах, несуть туристи.

Міністр охорони здоров'я, коментуючи минулі вихідні, згадав автомобільні затори, які утворилися на під'їздах і виїздах з Одеси. За словами Степанова, відпочиваючі забули про всі рекомендації МОЗ, така поведінка, незважаючи на розвиток внутрішнього туризму, сприяє зростанню захворюваність COVID-19.

"Всі ми були свідками кадрів із заторами на в'їзд до Одеси по 2-2,5 години. Зрозуміло, всі люди хотіли на тривалі вихідні поїхати до моря. Це розвиток нашого внутрішнього туризму, але повне нехтування правилами і рекомендаціями МОЗ. Кадри з пляжів і клубів — відсутність масок, недотримання дистанції, розумію, що не використовувалися антисептики. Все це призводить до зростання рівня захворюваності", — сказав Степанов.

За його словами, на місцях ніхто не хоче вводити посилення карантину або контролювати виконання рекомендацій, "тому що всі почали жити в умовах передвиборчої кампанії". Степанов звернувся до чиновників на місцях і закликав їх подумати про здоров'я своїх виборців, які будуть голосувати в жовтні.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.