Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Теракт біля Палацу спорту: харків'яни вшанували пам'ять загиблих

ФОТО: Суспільне
З моменту трагедії минуло шість років.

Небайдужі харків'яни збираються тут щороку.

Сьогодні, 22 лютого, біля пам'ятного каменю, який встановили на місці вибуху недалеко від Палацу спорту в Харкові, відбулася панахида в пам'ять про загиблих під час вибуху в 2015 році.

Біля пам'ятного каменя встановили портрети загиблих Ігоря Толмачова, Вадима Рибальченка, Данила Дідика та Миколи Мельничука.

Сьогодні сюди прийшли десятки харків'ян, вони принесли з собою квіти, запалили лампадки та вшанували пам'ять хвилиною мовчання. Також відбулася панахида за загиблими.

На проспекті Петра Григоренка (Маршала Жукова) зібралися десятки небайдужих харків'ян.

Нагадаємо, 22 лютого 2015 року в Харкові через приблизно 10 хвилин після початку маршу Єдності стався вибух. Загинули четверо людей. Частину вибуху прийняла на себе припаркована на узбіччі "Газель", інакше жертв було б більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Революція без пам'яті. Чому в Харкові досі немає пам'ятника Героям Небесної Сотні?

22 лютого 2016 активісти євромайдану встановили пам'ятний камінь на місці загибелі патріотів. Щорічно в день трагедії туди приносять квіти. Всі четверо загиблих в 2015 році були нагороджені орденами "За мужність" III ступеня (посмертно). Вадиму Рибальченку посмертно присвоїли звання полковника.

Як писав KHARKIV Today, школяр Даня Дідик, наймолодший учасник євромайдану, який загинув за його цінності, став символом української революції. Українські  музиканти записують альбом на згадку про Даню Дідика.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.