Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Світлична має намір стати народним депутатом на окрузі Кучера

Екс-голова Харківської ОДА побореться за місце у Верховній Раді. Раніше нардепом на 179 окрузі був Олексій Кучер, однак його призначили на її посаду.

12 лютого Юлія Світлична подала декларацію в якості кандидата в народні депутати.

Документ опублікований на сайті Нацагенства з питань протидії корупції.

Згідно з декларацією, у неї є дві квартири в Харкові, гараж і автомобіль Peugeot 2008 року випуску. Готівкою вона зберігає 20 тисяч доларів, 10 тисяч євро і 115 тисяч гривень.

Ще в січні Світлична писала в Facebook, що братиме участь у виборах.

"Мені часто задають питання: буду / не буду, йду / не йду, беру участь / не беру участі, створюю / створюю. Відповідаю: так). Брати участь у виборах і розвитку країни буду. Актуальне. Рада, що збирається відмінна команда. У якому форматі і деталі — незабаром ", — заявляла екс-голова Харківської ОДА.

За день до цього декларації як кандидати в нардепи подали ще три людини: В'ячеслав Гурець, Наталія Пилипенко і Світлана Науменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ширка" имени Светличной в Харьковском облсовете распадается, экс-глава ХОГА идет на местные выборы 

Нагадаємо, вибори народного депутата відбудуться в 179 окрузі (входить Лозова, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський і Сахновщинський райони) 15 березня. Ця людина стане останньою, обраною за мажоритарною системою в Україні. Позачергові вибори на цьому окрузі призначили тому, що 5 листопада нардепа від 179 округу Олексія Кучера президент Зеленський призначив головою Харківської ОДА. Тому Кучер склав повноваження парламентаря, замість нього цей виборчий округ у Верховній Раді повинен представляти інший народний обранець.
Як писав KHARKIV Today, вже відомі імена 10 официальных кандидатов у народні депутати. Зокрема, на вибори від "Слуги народу" йде Вікторія Алексейчук, а від "Свободи"— Ігор Швайка.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.