Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Співробітникам харківських театрів дали 42 мільйони гривень на зарплати

Із обласного бюджету виділили кошти на зарплати, надбавки і оплату оренди.

П'ять театрів отримають 42 мільйони гривень на зарплати і надбавки.

В обласному бюджеті заклали 42,182 мільйона гривень на фінансову підтримку п'яти харківських театрів. Відповідне рішення прийняли депутати на засіданні ХХІІІ сесії Харківської обласної ради.

Основну частину грошей — 34,576 мільйона гривень — направлять на виплату зарплати співробітникам Харківського академічного українського драматичного театру імені Т. Г. Шевченка, Харківського академічного російського драматичного театру імені А. С. Пушкіна, Харківського державного академічного театру ляльок імені В. Афанасьєва, Харківського обласного театру для дітей та юнацтва і Харківського академічного театру музичної комедії. Ще 7,606 мільйона гривень підуть на виплати академічних надбавок і 3 мільйони гривень — на оплату оренди приміщень для театру музичної комедії.

На сесії також прийняли рішення виділити 21,341 млн. грн. на зарплати співробітникам Молодіжного академічного симфонічного оркестру "Слобожанський" і 4,695 мільйона гривень — на надбавки.

Нагадаємо, сотрудники харьковского театра пожаловались на невыплату зарплат.

20 лютого директор театру імені Пушкіна звернувся до голови Харківської ОДА Олексія Кучера з проханням вплинути на ситуацію і виплатити співробітникам зарплати. Незабаром в Харківській ОДА їм пообещали віддати залишок зарплати за січень і лютневий аванс, пізніше — решту лютневих виплат.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.