Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Працівники Харківського підшипникового заводу дев'ять місяців не отримують зарплату

Сотрудники Харьковского подшипникового завода пикетируют обладминистрацию. Фото: Богдан Затула/KHARKIV Today
За словами директора заводу, в обладміністрації пообіцяли "змусити власника скласти графік погашення заборгованості".

"Нагодуйте наших дітей" — співробітники підприємства прийшли просити зарплату під стіни ХОДА.

Майже 70 співробітників приватного акціонерного товариства "Харківський підшипниковий завод" в п'ятницю, 17 липня, зібралися під стінами обласної державної адміністрації через тривалу заборгованості по заробітній платі.

Співробітники підприємства тримали в руках плакати з написами "Зарплату робітникам!", "Нагодуйте наших дітей", "Цінуйте людину праці". За їх словами, зарплату не платять протягом дев'яти місяців.

подшипниковый

"Сюди прийшов колектив підшипникового заводу. У нас критична ситуація, заборгованість становить дев'ять місяців. Людям зарплату не платять, не дивлячись на те, що продукція відвантажується, ми працюємо, як годиться. Платять копійки — по 300-400 гривень на місяць. У людей заборгованості по квартплатах ... Керівництво тільки годує нас обіцянками, більше нічого. Ми зверталися вже в усі інстанції, в тому числі до поліції, але результату ніякого. Працюють десь близько 700 осіб. Був мітинг на самому заводі за участю 350 осіб, але керівництво ніяк не відреагувало. Ми були змушені просто звернутися до обладміністрації, щоб нас почули", — повідомила KHARKIV Today інженер-технолог заводу на ім'я Наталія.

хмель
Керівництво підшипникового заводу після зустрічі з представниками ХОДА. Фото: Богдан Затула / KHARKIV Today

Спілкуватися з представниками адміністрації від імені колективу відправився його генеральний директор Сергій Хміль. Пробувши в будівлі близько півгодини, він вийшов до працівників заводу і сповістив їх про те, що "керівництво області зобов'язує власника заводу до понеділка, 20 липня, скласти графік погашення заборгованості".

"Роботодавець повинен надати конкретний графік погашення нашої заборгованості. В обладміністрації рішуче налаштовані допомогти заводу. Протягом тижня буде проведена зустріч з власником на заводі за участю представника ХОДА", — розповів колективу Сергій Хміль, підбиваючи підсумки зустрічі, яка відбулася в стінах будівлі облдержадміністраціі.

KHARKIV Today не вдалося з'ясувати з ким зустрічався керівник підприємства і отримати підтвердження даних обіцянок від представників ХОДА.

Як повідомлялося раніше, станом на кінець 2019 року заборгованість підшипникового заводу становила 24 мільйони гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.