Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Співробітники підшипникового заводу в Харкові заблокували роботу підприємства і вимагали зарплату

Фото: типичное ХТЗ
На Харківському підшипниковому заводі дев'ять місяців не платять зарплату, співробітники вийшли на мітинг вдруге за місяць.

Минулого тижня співробітники заводу мітингували під Харківською ОДА, сьогодні — під стінами заводу.

22 липня частина співробітників Харківського підшипникового заводу вийшла на мітинг. Як і минулого разу, вони просили виплатити їм зарплату, якої вони не отримували з жовтня минулого року.

"Народ лютує, перекрили дорогу і не випускають фуру з підшипниками", — розповіли про мітинг в соцмережах.

Фото: Типичное ХТЗ
Фото: "Типичное ХТЗ"

У прес-службі індустріальної групи "УПЕК", до складу якої входить завод, на даний момент нам не змогли дати офіційний коментар з приводу події, пообіцявши надати інформацію пізніше.

Харківський підшипниковий завод — єдине в Україні підприємство, яке спеціалізується на випуску підшипникової продукції. За інформацією Харківської ОДА, заборгованість по виплаті заробітної плати там становить 43,8 мільйона гривень. З початку року борг перед працівниками підприємства збільшився майже на 15 мільйонів гривень.

"Вся відповідальність за своєчасну виплату заробітної плати працівникам заводу безумовно лежить на власниках і керівництві підприємства. Я підтримую законні вимоги трудового колективу підшипникового заводу та найближчим часом проведу зустріч з міністром інфраструктури України Владиславом Криклієм для вирішення питання розміщення замовлень АТ "Укрзалізниця" щодо підшипників DUPLEX для ремонту і виробництва нових залізничних вагонів", — пояснив голова Харківської ОДА Олексій Кучер.

20 липня на засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із зарплати підприємство зобов'язалося виконувати графік погашення заборгованості. Контролювати підприємства-боржники, в тому числі Харківський підшипниковий завод, має ГУ Держпраці в Харківській області.

Нагадаємо, 17 липня співробітники підприємства просили виплатити зарплату під стінами Харківської ОДА. Вони скаржилися, що виконують свої обов'язки в повному обсязі, а отримують в місяць не більше 400 гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.