Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Смерть 39-річного чоловіка в харківській "інфекціонці" перевірить комісія: його з інсультом не прийняли в жодній лікарні

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
У чоловіка з позитивним коронавірусом стався інсульт, після чого його госпіталізували до профільної лікарні.

У Харківській обласній клінічній інфекційній лікарні помер 39-річний чоловік з підтвердженим коронавірусом. Під час лікування у нього стався інсульт. "Швидка" возила його цілий день по місту, щоб помістити до профільної лікарні. В результаті чоловік впав у кому.

Департамент охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації створив клініко-експертну комісію, яка з 24 липня почала розслідування причин смерті 39-річного чоловіка в "інфекціонці". Про це повідомила начальник управління інформаційної політики департаменту масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації Ксенія Ярікова.

Про результати роботи та висновки пообіцяли повідомити додатково.

Відзначимо, про лікування 39-річного чоловіка з коронавірусом повідомив харків'янин Олександр Ружанський.

За його словами, жителя області госпіталізували з підтвердженим діагнозом в "інфекціонку" ще минулого тижня. У нього була висока температура і кашель.

"Я не знаю, за яким протоколом лікували хлопця, але потрібно сказати, що до цього у нього були проблеми з тиском. З іншої історії знайомої мені людини, який в Україні теж перехворів на ковід, мені відомо, що у нас хворим масово дають плаквеніл , який дуже погано впливає на серцево-судинну систему. Ця людина розповідала мені, що від плаквенілу йому було дуже зле: серце, тахікардія, високий тиск. Але саме за цією людиною доглядали добре і компенсували негативний вплив плаквенілу іншими засобами. Не знаю, чи застосовували в 22-й лікарні плаквеніл, але у хлопця через кілька днів лікування стався важкий інсульт", — написав у своєму Facebook Ружанський.

Однак харків'янина обурило те, що відбувалося далі. Чоловіка з інсультом і підтвердженим коронавірусом хотіли перевезти до профільної лікарні для лікування інсульту. Але жодна лікарня в місті його не прийняла

"На спеціалізованій "швидкій" (для заражених ковідом, а не для хворих з інсультом) його привезли спочатку до однієї з харківських лікарень. (А питання медичної допомоги при інсульті — це зазвичай питання максимум кількох днів). Він ще був при свідомості і дихав самостійно. У цій лікарні хлопця приймати відмовилися, тому що у нього ковід, — пояснив Ружанський. — Потім хлопця повезли до ще однієї харківської лікарні. Але в цій лікарні його теж приймати відмовилися. тому що хлопець з райцентру області, а ця лікарня міська і його потрібно везти до лікарні райцентру".

За його словами, возили пацієнта по місту майже цілий день, поки він не впав у кому прямо в машині "швидкої". В результаті його поклали до реанімації "інфекціонки" і підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

23 липня чоловік помер.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.