Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Скільки сімей переселенців отримали доступне житло в Харкові

Фото: открытые источники
Програмою доступного житла в Харкові переселенці змогли скористатися тільки з 2018 року.

Квартири хочуть отримати більше 300 сімей внутрішньо переміщених осіб. Цього року обіцяють надати доступне житло десяти родинам.

31 сім'я переселенців з Донецької та Луганської областей скористалися програмою доступного житла в Харкові. Про це повідомили в Харківській міській раді.

Програма пільгового кредитування для переселенців стала діяти тільки з 2018 року. На житло для внутрішньо переміщених осіб виділили 49 мільйонів бюджетних коштів, які розраховані на сім років — з 2018 по 2025 рік. У поточному році житло зможуть отримати десять сімей.

"Станом на 1 червня вже виділено близько 19 мільйонів гривень на придбання житла для 31 сім'ї. У цьому році, за попередніми підрахунками, зможуть придбати доступне житло 10 сімей. Крім того, в квітні була прийнята програма, яка передбачає будівництво житла на доступних умовах для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, які мають право на державну підтримку", — відзначили в міськраді.

Сьогодні в Реєстрі кандидатів на отримання довгострокового пільгового кредиту налічується 302 сім'ї переселенців. У міськраді нагадали, що переселенці, які проживають в Харкові, можуть отримати безвідсотковий кредит на 15 років за умови 5% внеску.

Нагадаємо, в програмі доступного житла можуть взяти участь тільки кілька категорій громадян: молоді люди до 35 років, співробітники бюджетних установ Харкова, учасники антитерористичної операції, внутрішньо переміщені особи.

Як писав KHARKIV Today, в жовтні 2019 року Кабінет міністрів України виділив 300 мільйонів гривень на будівництво доступного житла в приміських районах Києва, Дніпра, Львова, Одеси і Харкова. Доступне житло повинні побудувати для 950 сімей. З них 700 — внутрішньо переміщені особи, ще 200 — учасники АТО / ООС.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.