Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Ще дві лікарні в Харкові починають приймати хворих коронавірусом

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Медзаклади підписали контракт з Національною службою здоров'я.

До понеділка лікарні, які знаходяться на балансі "Укрзалізниці", візьмуть п'ятьох пацієнтів з коронавірусом.

Харківські клінічні лікарні на залізничному транспорті №1 і №2 підписали контракти з Національною службою здоров'я. Як там будуть приймати пацієнтів, вирішували на нараді. Про це 27 листопада повідомили в пресслужбі Харківської ОДА.

"Сьогодні починає приймати хворих коронавірусом Клінічна лікарня на залізничному транспорті №1. Вони отримали 50 кисневих концентраторів, у них є 10 кисневих точок. Зараз готові прийняти до 100 хворих", — пояснили в ХОДА.

За інформацією заступника голови Харківської облради Володимира Скоробагача, прийом пацієнтів в залізничних лікарнях почнеться в тестовому режимі. У всіх хворих, яких сюди переведуть, — легкий перебіг захворювання. На даний момент в установах є 12 кисневих точок в реанімації. Також 50 концентраторів, які були недавно закуплені за рахунок Фонду боротьби з коронавірусом, передадуть з міських лікарень, ще кілька концентраторів надійдуть з обласних лікувальних установ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Укрзалізниця "заморозила фінансування лікарень, які відкривають для хворих коронавірусом

Нагадаємо, в одній із залізничних лікарень чекалии, коли привезуть кисневі концентратори, відкрити її планували 27 листопада. Раніше в Харківській ОДА повідомляли, що затримка з відкриттям залізничних лікарень відбувається з технічних причин. 2 листопада лікарні повинні були підписати договори з Національною службою здоров'я України і почати отримувати кошти, проте в системі стався збій через велике навантаження. Після цього договори обіцяли укласти 3 листопада. Потім стало відомо, що в розпорядженні міністра охорони здоров'я допущена неточність, тому НСЗУ не могла укласти договори.

Всього в залізничних лікарнях Харкова обіцяли розгорнути 600 ліжок. Відкрити їх хотіли ще в 20-х числах жовтня.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.