Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Психоневрологічний інтернат в Харківській області залишається закритим до наступного тижня

Фото: Боровская РГА
Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Коронавірус виявлений у 28 чоловік з інтернату. Пацієнти і обслуговуючий персонал поки не можуть залишати будівлю, відвідувати його теж заборонено.

Піско-Радьківський психоневрологічний інтернат, який розташований в Борівському районі (Харківська область) буде закритий ще сім днів. Про це повідомили в Борівській районній державній адміністрації з посиланням на відповідне рішення, прийняте на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 1 червня.

"Виконкому Піско-Радьківської сільської ради, Борівському відділенню поліції Ізюмського відділу поліції Головного управління Нацполіціі в Харківській області посилити контроль за дотриманням карантинних заходів на території Піско-Радьківської сільради. Директору Піско-Радьківського психоневрологічного інтернату Володимиру Шерстюку продовжити закритий режим роботи обслуговуючого персоналу в закладі з 1.06.2020 року на 7 робочих днів", - сказано в повідомленні.

Крім того, на засіданні прийняли рішення дозволити співробітникам Борівського районного відділення АТ "Харківобленерго" відвідувати інтернат в разі виникнення аварійної ситуації на енергетичному обладнанні, але за умови дотримання маскового режиму.

Всього в Борівському районі виявлено 28 випадків коронавірусу, нових випадків немає. Всі зафіксовані в Піско-Радьківському психоневрологічному інтернаті. З них чотири людини госпіталізовані, 24 - проходять лікування на самоізоляції. Крім того, самоізолювались 17 контактних осіб.

Як повідомляв директор департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації Юрій Шпарага, вчора директор Піско-Радьківського психоневрологічного інтернату завершив самоізоляцію і приступив до роботи, але з дотриманням карантинних заходів, тому працювати буде дистанційно.

Нагадаємо, про спалах коронавірусу в  психоневрологічному інтернаті стало відомо 27 травня. Тоді коронавірус підтвердили у десяти чоловік, сім з яких - обслуговуючий персонал.

 Наступного дня інтернат повністю закрили. Вже до 30 травня ситуація змінилася - підтвердились 28 випадків коронавірусу, більшість склали підопічні інтернату.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.