Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Професійне захворювання коронавірусом підтвердили майже у 4% заражених харківських медиків

Иллюстративное фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
У Харківській області за участю фахівців Держпраці створили комісію, яка розслідує 189 випадків захворювання серед медперсоналу. Поки професійне захворювання підтвердили у 6 хворих медиків.

У Харківській області за участю фахівців Держпраці створили комісію, яка розслідує 189 випадків захворювання серед медперсоналу. Поки професійне захворювання підтвердили у 6 хворих медиків.

Про це повідомила заступник начальника обласного управління Держпраці Олена Петренко у відповідь на інформаційний запит "Суспільного". 

"Закінчено розслідувань — 6 по 6 медиках. Визначеність, пов'язана з виробництвом — 6. Тривають 170 розслідувань по 183 людях, в тому числі 1 спеціальне розслідування", — йдеться у відповіді.

Всього розслідування проходять в 33 медустановах Харківської області.

За словами Олени Петренко, спеціальне розслідування проходить, якщо мова йде про смерть співробітника внаслідок хвороби. Зараз таке спецрозслідування призначено за фактом смерті 59-річної санітарки Харківської обласної клінічної лікарні, у якої був підтверджений коронавірус.

До комісії по кожному випадку захворювання входять інженер з охорони праці лікувально-профілактичного закладу (крім спеціальних розслідувань), представники адміністрації і трудового колективу, фахівець Фонду соціального страхування України в Харківській області, спеціаліст відділу з питань гігієни праці управління Держпраці в Харківській області, лікар- епідеміолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  "Розбір польотів": головлікар інфекційної лікарні доповідав в ХОДА про кадровий голод і неможливість сортувати пацієнтів

За результатами розслідування "можливе залучення винної людини до відповідальності". Заступник начальника обласного управління Держпраці уточнила — це може бути як сам співробітник, так і його керівник або начальник медичної частини.

Перевірки почалися 15 квітня, коли надійшли повідомлення про перших хворих медиків і триватимуть до кінця липня.

У прес-службі Харківської ОДА уточнили, за весь період пандемії в нашому регіоні коронавірусом захворіли 255 медиків, з них 180 — одужали.

Нагадаємо, в Харківській області  перевіряють своєчасність доплат і умови праці медиків, які ведуть боротьбу з коронавірусом.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.