Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області виділили два мільйони гривень на медиків, які перехворіли коронавірусом

Фото: Владимир Корсунов
COVID-19 підтвердили більш, ніж у 600 медиків, 13 чоловік померли.

У Харківській області коронавірус виявили більш, ніж 600 медичних працівників. З них 400 вже отримали виплати (по 10 тисяч гривень), на інших виділили додаткові кошти.

15 жовтня на сесії Харківської обласної ради виділили понад два мільйони гривень на виплати медичним працівникам, які перехворіли коронавірусом. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер.

За його словами, Харківська область стала єдиною, де медикам з коронавірусом реально виплачують гроші.

"Ми єдина область, яка заклала виплати медичним працівникам, що перехворіли коронавірусом, і де лікарі отримують ці виплати. На попередній сесії було внесено зміни, ми виділили чотири мільйони гривень. 400 лікарів вже отримали гроші. Але лікарів, на жаль, захворіло більше — понад 600 вже. До цієї програми вже внесені додатково понад два мільйони гривень, щоб знову лікарі отримали. Піднімається питання, я спілкуюся весь час з Кабміном. Хтось якось там застрахував лікарів, але ніхто нічого не отримує. Єдина область, де лікарі, які перехворіли коронавірусом, отримують гроші, — це наша, Харківська область", — сказав Кучер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:У Харкові створять мобільні бригади лікарів для лікування хворих коронавірусом вдома​​​​​​​

Як повідомив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, з початку пандемії від коронавірусу померли 13 медичних працівників з Харківської області.

Нагадаємо, в Харківській області медики, які перехворіли коронавірусом, почали отримувати по 10 тисяч гривень виплат в перший тиждень серпня. У Харківській ОДА створили спеціальну комісію, яка отримує пакет документів (паспортні дані, ідентифікаційний код, заява медика, лікарняні виписки) від керівників медичних установ про нарахування співробітникам виплат.
 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.