Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Потрібні речі і вода: волонтери почали збір допомоги для постраждалих від масштабних пожеж в Харківській області

Фото: ГСЧС в Харьковской области
Допомогу збирають в Харкові і в Дворічній.

Постраждалим від пожеж в Дворічанському районі потрібні продукти, вода, засоби гігієни, постільна білизна та одяг.

Збором допомоги зайнялися кілька волонтерських організацій, Червоний Хрест і жителі Гороб'ївки, яка згоріла 2 вересня. Списку постраждалих ще немає, його складають, але допомагати вже можна.

За словами волонтера Куп'янської міськрайонної організації товариства "Червоного Хреста України" Олени, зараз найбільше потрібні засоби гігієни.

"Люди виїжджали хто куди, тому списку ще немає. Зараз живуть самі по собі, деякі у родичів. Є діти віком 2 рочки, 12, 13 і 14 років. Не дуже багато дітей. Допомогу веземо сьогодні в Дворічну, села по шляху — Гороб'ївка, Гряниківка. Зараз принесли дуже багато одягу. Потрібні засоби гігієни, постільна білизна, тому що дуже багато принесли дитячого та дорослого одягу, продукти харчування, що швидко псуються (крупи, вода, м'ясні консерви) ", — сказала KHARKIV Today Олена.

До "Червоного Хреста" можна принести допомогу, звернувшись за телефоном: 099-063-00-42.

Допомогу везуть і з Харкова. Радник голови Харківської обласної державної адміністрації Олексій Сініцин опублікував список необхідних продуктів на кілька днів:

  • картопля, цибуля, морква, буряк, капуста — по 200-300 кг;
  • олія — 100 літрів;
  • крупи/макарони — по 100 пачок;
  • пряники/печиво — 50-100 кг;
  • вода питна — по 5 літрів в будь-якій кількості.

Ці продукти і воду доставлять з Харкова транспортом співробітників ДСНС.

Ще один волонтер Алла Ройтблат збирає допомогу постраждалим. Приносити можна продукти, постільну білизну, подушки, ковдри, засоби гігієни, воду, ліки першої необхідності. Виїзд з Харкова планують найближчим часом. 

У Дворічній збирають допомогу люди, які залишилися без житла. Все, що вдасться зібрати, будуть ділити між постраждалими, звіти обіцяють надати.

"Можна нести до підвального приміщення магазину вікон "Екіпаж" (торець колишнього магазину 1000 дрібниць) вул. 35 Гв. Дивізії, 11 або до магазину  "Затишний Дім" на Підварках, або телефонувати за номером: 0662180381. Потрібно все (від мила до одягу і посуду) . У кого є можливість допомогти людям фінансово, карта Приват Федорченко Ірина 4149 4991 4173 0059 (в призначенні платежу писати БЛАГОДІЙНА ДОПОМОГА). Кошти будуть передаватися погорільцям під звіт", — повідомляють в групі Дворічної в соцмережах.

Нагадаємо, 2 вересня о 12:14 рятувальникам повідомили про пожежу біля Клугіно-Башкирівки, на території Новомосковського військового лісгоспу

На місце пожежі направили чотири машини з Харкова і пожежний гелікоптер. Потім туди вирушили волонтери. О 20:06 пожежу локалізували. До ранку продовжують гасити окремі осередки тління.

Як писав KHARKIV Today, через півгодини після пожежі в Чугуївському районі спалахнула масштабна пожежа на околиці села Гороб'ївка (Дворічанський район). Жителі не встигли врятувати тварин і речі. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.