Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Починаймо її знову. Кернес і його адвокати проігнорували засідання суду в Полтаві

Засідання перенесли на 20 березня.

Після повернення справи за обвинуваченням Кернеса до суду першої інстанції на перше засідання не з'явилися Геннадій Кернес і його адвокати. Засідання перенесли майже на місяць.

28 лютого в Київському районному суді Полтави мало пройти підготовче засідання у справі за обвинуваченням Харківського міського голови Геннадія Кернеса і його двох охоронців в тортурах двох активістів євромайдану — Сергія Ряполова і Олександра Кутяніна. На засідання приїхав потерпілий, двоє охоронців Кернеса — Євген Сміцький і Віталій Блінніков та прокурор Генпрокуратури. Однак Геннадій Кернес і його захисники у повному складі не з'явилися. Про це розповів KHARKIV Today Сергій Ряполов.

Адвокати Кернеса послалися на хворобу і відрядження, Кернес — на погане самопочуття. У суді охоронці Кернеса були небагатослівні: вони підтримали клопотання адвокатів і попросили перенести засідання.

"Прокурор приїхав один. Пісня починається знову, як в Апеляційному суді: приїжджають два обвинувачених — охоронці, яким він відповідно в цей день дав відпустку. Геннадій Адольфович надіслав лист, що він хворий і йому дуже важко пересуватися, і він знає, що його захисники не приїдуть. Жоден адвокат не приїхав. Всі послалися то на хворобу, то на відрядження. Все за старою схемою, що вже навіть адвокати лінуються їхати. Охоронці підтримали клопотання, вони від себе практично не висловлюються ", — сказав Ряполов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судья, который рассматривает дело Кернеса, пожаловался на незаконный обыск

Потерпілий сумнівається в об'єктивності голови Київського райсуду Полтави Володимира Шияна, який розглядає справу за обвинуваченням Кернеса, і побоюється, що розгляд може перерватися і затягнутися через раптову хворобу або звільнення судді, як це вже було.

"Другий момент, який мене пригнічує, — що не призначена колегія. Знову призначений один суддя на розгляд. Якщо суддя захворів або звільнився, як минулого разу ... Плюс це суб'єктивна думка. Мене вже гризуть сумніви. Є підстави не довіряти голові Київського райсуду Полтави, — пояснив Ряполов. — Я вважаю його заангажованим ".

Онлайн-трансляції засідання цього разу не було, оскільки воно — підготовче.

Нагадаємо, 31 января Апелляционный суд Полтавы принял решение вернуть дело по обвинению Кернеса в суд первой инстанции — Київський райсуд Полтави. Таке рішення було прийняте через півтора року розгляду апеляції потерпілих і їх адвоката. 13 лютого в Київський районний суд Полтави поступило кримінальне провадження за обвинуваченням харківського міського голови і двох його охоронців — Віталія Бліннікова і Євгена Сміцького.

Як писав KHARKIV Today, 2 березня 2015 року городскому голове Харькова и двум его охранникам сообщили о подозрении по трем статьям Уголовного кодекса Украины. Їх звинувачують у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двом активістам євромайдану — Сергію Ряполову і Олександру Кутяніну.

Відзначимо, в серпні 2018 року справу за обвинуваченням Кернеса закрили. Всього провели 75 засідань. Однак з липня прокурори, постраждалі і їх захист перестали ходити на засідання. Суд вирішив, що прокурори пропускали засідання без поважної причини. Раніше захисники Кернеса запевняли, що меру складно їздити на засідання в сусідній обласний центр і неодноразово клопотали про перенесення розгляду в інший суд.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.