Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Під час карантину отримувачам субсидій хочуть доплатити по 300 гривень

Фото: KHARKIV Today
Рішення повинен прийняти Кабінет міністрів України.

3 мільйони домогосподарств можуть отримати додаткові виплати на оплату житлово-комунальних послуг під час карантину.

Міністерство соціальної політики України хоче виділити додаткові виплати субсидіантам під час карантину. Всього компенсацію за житлово-комунальні послуги отримають 3 мільйони домогосподарств, в середньому виділять по 300 гривень. Про це повідомила міністр соцполітики Марина Лазебна на брифінгу.

"Ми це зробимо шляхом збільшення на 50% соціальних нормативів користування електроенергією, природним газом, холодною і гарячою водою. Кожна сім'я, яка має субсидії, отримає додаткову компенсацію за ці витрати — в середньому по 300 гривень", — зазначила Лазебна.

За її словами, питання виділення виплат субсидіантам Мінсоцполітики буде ініціювати на найближчому засіданні уряду. Крім того, Кабмін розгляне спрощення порядку надання субсидій громадянам, які втратили роботу через введення карантину і стали на облік як безробітні. Пеню за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг в період карантину в Мінсоцполітики пообіцяли не нараховувати.

Як писав KHARKIV Today, в Харкові через коронавірус почали звільняти співробітників підприємств.

Небезпека епідемії і транспортний колапс змусив роботодавців шукати нові методи організації праці. Вчителі все ще ходять в спорожнілі школи, на заводах змінюють графік роботи, а деякі підприємства вже змушені звільняти співробітників.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.