Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Пенсіонерів та пільговиків без E-ticket просять звернутися в управління соцзахисту

E-ticket проездной льготный. Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
E-ticket проездной льготный. Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Щоб отримати пільговий E-ticket, харків'янам, у яких є право на пільги, повинні зареєструватися в Єдиному державному автоматизованому реєстрі.

Станом на 1 лютого пільговий електронний проїзний отримали близько 370 тисяч харків'ян.

Отримати пільговий E-ticket можуть тільки ті харків'яни, які мають право на пільги і перебувають на обліку   в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб. Всього таких категорій більш 30. До них гарантовано входять ветерани війни, але не всі пенсіонери і ветерани праці. Про це повідомили в департаменті праці та соціальної політики Харківської міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Первый социальный или антисоциальный: в Харьковской области пустили автобус, который ограничивает права льготников

Щоб зареєструватися в реєстрі пільговиків, потрібно звернутися в управління праці та соціального захисту за місцем проживання. З собою необхідно взяти паспорт, копію ідентифікаційного коду та документ, що підтверджує пільгу.

E-ticket замінить посвідчення пільговика, яке використовували раніше для безкоштовного проїзду. За пільговим електронним квитком на місяць можна 50 разів проїхати в метро і 50 разів скористатися трамваєм і тролейбусом.

Нагадаємо, з 1 березня харків'яни вже не зможуть поповнити в підземці проїзні картки старого зразка. Однак турнікети для них в  метро будуть стояти до 2021 року. Пасажири, які поповнять карти до 1 березня, зможуть користуватися ними ще рік.

Як писав KHARKIV Today, у жовтні E-tiket почали видавати пенсіонерам і пільговикам.

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.