Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Не економлять: двоє харківських нардепів-мільйонерів орендують житло за гроші бюджету

Фото: Цензор нет
Нардепи вважають за краще орендувати нерухомість не за свій рахунок, а за чужий.

На фото - Федор Вениславский

Павло Якименко накопичив 9,4 мільйона гривень, Федір Веніславський - 6,8 мільйона гривень.

19 народних депутатів-мільйонерів від "Слуги народу" орендують житло за бюджетні гроші. З них двоє харківських - Федір Веніславський і Павло Якименко (обидва - списочники). Про це повідомили у всеукраїнській громадській організації "Комітет виборців України" з посиланням на аналіз декларацій нардепів.

"Вони мають у власності грошові активи на суму понад один мільйон гривень. Мова йде про готівку, а також гроші, які перебувають на рахунках в банківських установах. Дані без урахування грошових активів, які перебувають у власності дружин і чоловіків депутатів, а також без обліку позикових коштів. Кошти у валюті при розрахунках були переведені в гривневий еквівалент", - відзначили в КВУ.

У квітні 2020 року компенсацію з бюджету на оренду житла отримали 52 народних депутати. З них 25 - мільйонери, а 19 - з "Слуги народу".

Павел Якименко хранит 9,4 миллиона гривен. Фото: Facebook/Павел Якименко
Павло Якименко зберігає 9,4 мільйона гривень. Фото: Facebook / Павло Якименко

Не економлять бюджетні гроші ще 17 нардепів - Олександр Трухін (21,7 мільйона гривень), Артем Кунаєв (9,9 мільйона гривень), Степан Чернявський (9,6 мільйона гривень), Олександр Салійчук (8,6 мільйона гривень), Євген Петруняк (7 мільйонів гривень), Олександр Ковальов (6,9 мільйона гривень), Богдан Торохтій (6,4 мільйона гривень), Андрій Костін (4,8 мільйона гривень), Олександр Алексейчук (4,3 мільйони гривень), Геннадій Касай (4,1 мільйона гривень), Олександр Горобець (2,9 мільйона гривень), Ганна Лічман (2,6 мільйона гривень), Артем Черноморов (2,5 мільйона гривень), Максим Зуєв (2 мільйона гривень), Едуард Прощук (1,9 мільйона гривень), Дмитро Нальотів (1,6 мільйона гривень) і Олена Копанчук (1,2 мільйона гривень).

У КВУ зазначили: депутатам, які задекларували мільйони, слід було б самим платити за оренду житла. Ще в листопаді 2019 року голова "Слуги народу" Дмитро Разумков говорив, що депутати взагалі могли б обійтися без компенсації на оренду житла.

"Такі депутати могли б самостійно оплачувати проживання в Києві без отримання бюджетних коштів", - підкреслили в організації.

Тільки в квітні на оренду житла для нардепів виділили з бюджету 1,2 мільйона гривень, в середньому - по 20 тисяч гривень на кожного.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.