Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Назвали попередню причину пожежі в нелегальному пансіонаті для літніх людей в Харкові

За останньою інформацією, в приватному пансіонаті під час пожежі знаходилося 33 людини.

Співробітники поліції встановили власника будинку.

Пожежа в пансіонаті для літніх людей, який працював в Харкові нелегально, могла статися через необережне поводження з електричними нагрівальними приладами. Інформацію про це повідомила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

"Попередня причина загоряння — необережне поводження з електронагрівальними приладами. Обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом порушення встановлених вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей за ч.2 ст. 270 КК України", — сказала Венедіктова.

Під час пожежі в будинку на вулиці Нижній Гієвській знаходилося від 29 до 33 чоловік, загинули 15 осіб, п'ятеро людей госпіталізовано з опіками. За інформацією директора Центру екстреної допомоги Віктора Забашти, кілька пацієнтів "швидка" допомога відвезла до опікового центру, двох — до  хоспісу.

На місці працює слідчо-оперативна група. Начальник Слідчого управління ГУ Нацполіціі в Харківській області Сергій Чиж сказав, що власник будинку встановлений, причину пожежі обіцяє назвати трохи пізніше.

"Власник встановлений, завідувач та співробітники всі доставлені до відділу поліції, проводяться слідчі дії. Буде зроблено все, щоб притягнути винних до відповідальності. Попередньо, в пансіонаті було близько 29 чоловік, 15 загинули, п'ятеро в лікарнях", — сказав Сергій Чиж.

На місці трагедії працюють експерти інституту Бокаріуса.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.