Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Навіть не в "червоній", а вже в "чорній" зоні": Кучер розповів про завантаженість ліжок в Харкові

У Харківській області обіцяють 320 додаткових ліжок.

Олексій Кучер вважає, що Харківська область знаходиться в "чорній" зоні небезпеки.

Сьогодні Харківська область знаходиться в "помаранчевій" зоні, однак ліжка в лікарнях першої хвилі для пацієнтів з коронавірусом повністю заповнені. Для переходу до "червоної" зони протягом п'яти днів заповненість повинна становити 75%, в регіоні — поки 70%. Про це заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер.

"Ви знаєте, яка у нас зараз динаміка, майже щодня в антилідерах. Фактично маємо "помаранчеву" зону, реально ми навіть не в "червоній", а вже в "чорній". Заповненість ліжок — 100%. Щоб перейти до "червоної", повинно бути заповнено п'ять днів 75%, зараз — 70%. Дитячі ліжка не заповнені, там 11 чоловік, в пологовому будинку з 110 заповнені 9. Щодня нам повідомляють про таку кількість захворілих. Госпіталізують по області від 60 до 90 осіб. Ситуація критична", — сказав Кучер.

Він додав: сьогодні на засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняли рішення про посилення контролю за дотриманням карантину. Крім того, додатково виділять 320 ліжок, які розподілять між містом і областю.

Однак є проблема з медперсоналом. Зараз на одну бригаду припадає 60 пацієнтів, тоді як повинно — 20.

"Навіть якщо забезпечимо ліжками і проведемо кисневу точку до кожного, у нас недостатньо лікарів. Те, що вони відчували в травні, влітку і зараз — це неймовірне навантаження", — підкреслив голова Харківської ОДА.

За його словами, в області є проблеми з виплатами медикам, які працюють з коронавірусом. Їх пообіцяли сьогодні вирішити.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.