Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

На реконструкцію чергового трамвайного переїзду в Харкові витратять майже 27 мільйонів гривень

Ремонт трамвайных путей. Фото: Владислав Носатенко
До кінця наступного року в Харкові планують відремонтувати трамвайний переїзд на перетині вулиць Плеханівської і Молодої Гвардії.

До кінця наступного року в Харкові планують відремонтувати трамвайний переїзд на перетині вулиць Плеханівської і Молодої Гвардії.

Виконає роботи фірма "Сучасні технології інфраструктури" за більш ніж 26 мільйонів 700 тисяч гривень. Фірмі дадуть 30% від суми авансом, решту -— після виконання робіт. Про це стало відомо з тендерної документації, опублікованій на сайті державних закупівель ProZorro.

Згідно з документами, на гроші з міського бюджету реконструюють понад 295 метрів трамвайної колії за безбаластною технологіїєю і 94 метри трамвайних шляхів -— за класичною. Виконати роботи повинні до 31 грудня 2021 року. Спочатку на перетині вулиць Плеханівськійої і Молодої Гвардії організують тимчасову схему руху, потім захистять місце для робіт і займуться розбиранням трамвайних колій і щебеневого покриття, після почнуть укладати нові трамвайні колії.

Відзначимо, заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури Євген Водовозов раніше повідомляв, що міська влада дуже хоче почати закуповувати нові трамваї. Збираються це робити, як тільки з'явиться така можливість. За його словами, один простий одиночний низькопідлоговий трамвай коштує близько 1 мільйона євро.

Як писав KHARKIV Today, реконструкція трамвайного переїзду на перетині вулиць Молочної і Плеханівської обійдеться майже в 40 мільйонів гривень, ще 6,5 мільйона гривень буде коштувати ремонт трамвайного переїзду на перетині вулиці Академіка Павлова і Ювілейного проспекту. Обидві реконструкції виконуватиме фірма "Сучасні технології інфраструктури".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.