Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

На "Елетроважмаші" — новий тимчасово виконуючий обов'язки директора

Віктора Бусько заміщає Олексій Бунеску.

Віктор Бусько пішов із займаної посади за власним бажанням і планує повернутися, коли слідство зрозуміє, що він невинний.

З 30 червня тимчасово виконуючим обов'язки генерального директора державного підприємства "Електроважмаш" став Олексій Бунеску. Він буде заміщати Віктора Бусько до 23 серпня. Про це повідомили сьогодні, 6 липня, в прес-службі "Елетроважмашу".

Раніше, 22 червня, Віктор Бусько звернувся до Фонду державного майна України з проханням відсторонити його від посади і призначити на його місце Бунеску.

"Прошу Вас тимчасово відсторонити мене від займаної посади — на період розслідування, для об'єктивності його проведення. І тимчасово покласти обов'язки і. о. генерального директора на Бунеску Олексія Вікторовича  — директора зі стратегії та маркетингу", — сказано в заяві.

Бусько підкреслив, що завод співпрацює зі слідством, а він повернеться до роботи, коли буде "доведена необґрунтованість пред'явлених звинувачень".

Відзначимо, Бунеску обіймає посаду директора зі стратегії та маркетингу "Електроважмашу" з 11 червня 2020 року.

Нагадаємо, 16 червня прокуратура провела обшуки на "Електроважмаші" і вилучила документи. Слідчі встановили, що з грудня 2019 року по квітень 2020 року "Електроважмаш" поставляв обладнання лондонському підприємству за заниженими цінами, кінцевим одержувачем вантажу був Брянський машинобудівний завод — найбільший виробник маневрових і магістральних тепловозів в Росії. Харківський завод зазнав збитків на суму майже 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Як писав KHARKIV Today,  19 червня обом керівникам обрали запобіжний захід. Генеральному директору "Електроважмашу" призначили заставу в розмірі 42 040 гривень. Директора з економіки та фінансів прокуратура просила взяти під варту, однак суд вирішив призначити заставу в розмірі 504 400 гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.