Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Міська ТВК підписала новий протокол про результати виборів до Харківської міськради

Фото: KHARKIV Today
Міська територіальна виборча комісія виконала рішення Другого апеляційного адміністративного суду.

Попередній протокол про результати виборів депутатів Харківської міськради суд скасував.

Харківська міська територіальна виборча комісія виконала рішення Другого апеляційного адміністративного суду і підписала новий протокол про результати виборів депутатів міськради. Про це KHARKIV Today повідомило джерело в міськвиборчкомі.

"Ми виконали рішення суду і підписали новий протокол про результати виборів", — сказав член комісії.

Нагадаємо, суд відмінив протокол про результати виборів до міськради і зобов'язав міську ТВК продовжити дії по встановленню їх результатів.

Своїм рішенням суд частково задовольнив позов кандидата в депутати міськради від "Слуги народу" Олексія Ваца. Останній звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просив визнати протиправним та скасувати протокол "Про визнання 84 кандидатів обраними депутатами Харківської міської ради VIII скликання" і зобов'язати виборчу комісію визнати вибори такими, що не відбулися, і призначити повторні.

Вац обґрунтовував це тим, що міськвиборчком прийняв понад 100 протоколів від дільничних комісій, які були прошиті, містили невірні цифри, виправлення коректором і так далі. Через це протоколи відправляли на доопрацювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто взяв Харківську область? Результати виборів до ОТГ і райрад

Після того, як окружний суд відмовив у задоволенні позову, позивач подав апеляцію. У ній він повідомив, що суд першої інстанції ухвалив рішення на підставі неналежних і недостовірних доказів, які надав виборчком.

Під час розгляду справи апеляційний суд згадав про вже прийняте рішення про перерахунок голосів на окремих дільницях за позовом партії "Опозиційна платформа — За життя". Апеляційну скаргу задовольнили частково — рішення окружного суду скасували, а міську ТВК зобов'язали "продовжити дії по встановленню результатів виборів депутатів Харківської міської ради".

Визнавати вибори такими, що не відбулися, і призначати повторні апеляційний суд відмовився.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.