Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Місцеві вибори 2020 на Харківщині (онлайн)

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Виборчі дільниці працюватимуть з 08:00 до 20:00.

На вході всім бажаючим проголосувати вимірюватимуть температуру.

Сьогодні, в неділю, 25 жовтня, в Україні пройдуть місцеві вибори. Ми вибираємо міського (селищного, сільського) голову і депутатів обласної, районної, міської (селищної, сільської) рад на наступні п'ять років. Кожен виборець отримає на дільниці чотири бюлетені.

На вході виборцям будуть вимірювати температуру. Пускати людей на виборчі дільниці будуть в контрольованій кількості і при наявності маски. Також МОЗ рекомендує дотримуватися соціальної дистанції, не передавати свої документи в руки іншим людям і мати власну ручку для голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятка виборця. Як проголосувати 25 жовтня

Для тих, у кого є ознаки ГРВІ та підвищена температура обіцяють окремі кабінки. Ті, хто лікується від коронавірусу вдома або знаходяться на самоізоляції, можуть проголосувати за місцем самоізоляції. Для цього до 20:00 23 жовтня (п'ятниця) необхідно було повідомити про це виборчу комісію.

У Харківській області 1664 виборчих дільниці. Вони будуть працювати з 08:00 до 20:00. Остаточні результати виборів оголосять 3-6 листопада.

12.00: поліція Харківської області зареєструвала 55 повідомлень про порушення виборчого законодавства в дев'яти районах Харкова і області. Серед порушень —бюлетені з іншої дільниці, по дві особи в кабінці, неіснуючі квартири в списках, помилки в бюлетенях, листівки та агітаційний плакат.

У поліції вже відкрили три кримінальні провадження за ч. 1 ст. 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача).

08:30: Всі виборчі дільниці розпочали свою роботу.

З 1 664 виборчих дільниць в нашому регіоні три відкрилися з незначним запізненням —  дві в Ізюмському і одна в Дергачівському районах. За інформацією Нацполіціі, запізнення з відкриттям в Ізюмському районі пов'язане з відсутністю бюлетенів для голосування. На дільниціі в Дергачівському районі не могли відкрити сейф з бюлетенями.

08:10: У Харківській області одна виборча дільниця не працює, дві дільниці почали свою роботу із запізненням.

"Дві виборчі дільниці в Ізюмському районі області не відкрилися вчасно в зв'язку з відсутністю бюлетенів для голосування за кандидатів в депутати Ізюмської міської ради. Зазначена подія зареєстрована в Єдиному обліку Ізюмського відділу поліції. Станом на 8:10 зазначені дільниці вже почали свою діяльність відразу після отримання бюлетенів", — повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області.

Також повідомляється, що ще одна виборча дільниця в Дергачівському районі поки не працює. Для з'ясування причин і обставин події на місце направлено слідчо-оперативну групу Дергачівського відділу поліції.

Всього для забезпечення охорони громадського порядку на виборчих дільницях і в місцях розташування територіальних виборчих комісій залучено близько 6000 правоохоронців, близько 1,2 тисячі працівників задіяні на патрулюванні.

Крім забезпечення громадського порядку, правоохоронці охороняють виборчі бюлетені та іншу виборчу документацію як в приміщеннях виборчих комісій, так і при їх перевезенні членами виборчих комісій.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.