Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Міністр охорони здоров'я пояснив, чому заборонено продавати непродовольчі товари

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Максим Степанов вважає, що купуючи товари в інтернеті, люди не будуть наражатися на небезпеку підхопити коронавірус.

За словами голови Міністерства охорони здоров'я Максима Степанова, логіка заснована на законах епідепідеміології.

Коронавірус не поширюється активніше на іграшках, шкарпетках або батарейках, у порівнянні з кормами для тварин або насінням. Про це повідомив голова МОЗ Максим Степанов.

"У супермаркеті є товари на будь-який смак і будь-яку потребу. І є 100 чоловік, яким потрібно придбати різні товари. 20 з цих людей підуть до супермаркету, щоб купити їжу. Ще 20 підуть, щоб придбати засоби гігієни. Наступні 20 підуть, щоб купити новий посуд або якісь прилади з побутової техніки. Особливо це стосується великих супермаркетів, де продається все зараз. Інші прийдуть, щоб придбати одяг, батарейки, шкарпетки", — пояснив він.

Міністр охорони здоров'я додав, люди можуть замовити всі необхідні товари через інтернет-магазин "і не будуть контактувати з іншими, наражаючись на небезпеку заразитися COVID-19".

"Тобто з 100 чоловік, які могли б бути на території супермаркету і контактувати між собою, в супермаркеті буде тільки 40. Імовірність того, що вони інфікуються або інфікують оточуючих, зменшується просто в рази", — запевнив Степанов.

Нагадаємо, до 24 січня в Україні — зимовий локдаун. До його закінчення, зокрема, не можна продавати непродовольчі товари в магазинах і на ринках.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.