Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Міністр хоче дозволити роботу закладів культури в "червоній" зоні карантину

Олександр Ткаченко приїхав до Харкова.

Працювати хочуть дозволити "нормальним" закладам культури, які дотримуються протиепідемічних норм.

19 жовтня міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив про намір дозволити працювати закладам культури навіть в "червоній" зоні.

"Промоніторимо ситуацію, подивимося, що відбувається, збираюся поставити питання, щоб "нормальн" заклади культури могли працювати навіть в "червоній" зоні. Ми вже збільшили фінансування, давайте зрозуміємо, що далі буде з карантином", — сказав Ткаченко.

Міністр висловився і щодо концерту Олі Полякової в Харкові під час карантину. Він вважає, що відповідальність за це лежить на організаторах.

"Перед концертом Полякової була зустріч з концертними організаторами. Я вважаю, що організатори повинні нести відповідальність. Це певним чином дискредитує нормальні заклади культури, де дотримуються всіх норм. Такого роду концерти неможливі в таких умовах", — пояснив Ткаченко.

Його підтримав голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер. На його думку, забороняти працювати не можна і культурним, і спортивним закладам, оскільки багато з них "дотримуються карантину".

Нагадаємо, 3 жовтня в Харкові пройшов концерт Олі Полякової. На ньому побували близько двох тисяч чоловік. Після цього поліція відкрила кримінальне провадження. Організаторам концерту загрожує від 17 до 51 тисячі гривень штрафу, до шести місяців арешту, обмеження або позбавлення волі до трьох років. Крім того, 5 жовтня дала концерт в Харкові Ірина Білик. Організатори запевнили: всі протиепідемічні заходи були дотримані. Поліція відкрила провадження і за фактом цього концерту.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.