Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Мешканці Харківської області запевнили, що постійно носять маски

Серед населення України провели опитування.

Схід України опинився на другому місці по дотриманню мешканцями маскового режиму. Більш слухняні тут жінки.

74% жителів Сходу України (Харківська область, неокуповані території Луганської та Донецької областей) постійно носять маски в громадських місцях. Це стало відомо з відповідного опитування, яке провела 30 і 31 липня соціологічна група "Рейтинг"

При цьому, іноді надягають засоби індивідуального захисту 18% опитаних. Ніколи цього не роблять 6%, ще 2% не змогли відповісти.

Найкраще дотримуються маскового режиму в центральній частині України — 77% респондентів. Час від часу надягають маски тут теж 18%.

На Заході запевнили, що в громадських місцях постійно ходять в масках 73% жителів. Іноді дотримуються маскового режиму також 18% респондентів.

Південь виявився найбільш неслухняним щодо маскового режиму. Постійно носять засоби індивідуального захисту тут 63% респондентів, іноді — 30%.

Примітно, що серед тих, хто постійно дотримуються маскового режиму, жінок виявилося більше, ніж чоловіків — 79% і 64% відповідно.

Однак виявляють послух в носінні масок в більшості люди за 60 років (77%). Трохи менш слухняні українці від 50 до 59 років (76% постійно носять маски) і від 40 до 49 років (75%). Найнеслухняніші — молоді люди від 16 до 29 років (65%).

маски

Як писав KHARKIV Today, власників харківських маршруток зажадали штрафувати за недотримання маскового режиму пасажирами.

На думку заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Тараса Пастуха, близько 80-90% заражень коронавірусом відбувається саме в транспорті.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.